НОВИНИ

В Україні підтвердили новий штам коронавірусу – “Пірола”: які симптоми

Вперше в Україні лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту штаму коронавірусу “Омікрон” під назвою “Пірола”.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Випадок “Піроли” виявили на Рівненщині. Захворів 20-річний чоловік. Виокремити випадок вдалося завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, яке дає змогу генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу. 

“У кожній області спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб відбирають зразки, щоб досліджувати штами та вивчати мутації, які виникають. Наразі за симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту “Пірола” не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19. Однак через велику кількість мутацій “Пірола” швидше вражає ослаблений імунітет. Захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак вакцина знижує ризики ускладнень. Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення. Вакцина безплатна та є у кожному пункті щеплення на рівні областей”, – сказав заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Читайте також: Румунія формує центр підготовки українських пілотів на F-16, – Ігнат

У серпні ВООЗ опублікувала оцінку ризику нового штаму коронавірусу як такого, що потребує моніторингу на рівні кожної країни.

Симптоми субваріанту “Піроли”: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Як приготувати шоколадні панкейки з солодкими яблуками: “секрет” пишного тіста

Пишні та апетитні панкейки. Шоколадний смак та солодкі яблука — вдале поєднання. Щоб панкейки виглядали…

2 години ago

Астрологи назвали найрозумніші знаки Зодіаку: таких тільки троє

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які мають неймовірний розум. Вони з легкістю можуть знайти рішення…

3 години ago

Названо найкращі чаї для здоров’я травної системи

Якщо вам знайомі здуття живота і дискомфорт, то ви знаєте, що пошук надійного засобу для…

4 години ago

В Україну йдуть сильні заморозки: прогноз синоптика

Погода 10 травня в Україні у низці областей може бути несприятлива - на низці території…

5 години ago

ВЛК більше не зможуть вирішувати, хто придатний, а хто ні: запрацювали важливі зміни

Ступінь придатності до військової служби встановлюватиметься ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу…

6 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зґвалтував 7-річну падчерку та знімав це на відео

Мешканця Дніпропетровщини судитимуть за зґвалтування 7-річної дівчинки та виготовлення дитячої порнографії. Зловмисник перебуває під вартою.…

7 години ago