В Україні остаточно скасували Книгу відгуків: куди скаржитися тепер

event 10:52 Середа 07 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Набув чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, який остаточно скасовує обов’язковість ведення Книги відгуків та пропозицій.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє пресслужба відомства.

У Мінекономіки нагадали, що в березні 2019 року уряд скасував обов’язкове ведення Книги відгуків та пропозицій. Проте вимоги та згадки про книгу скарг залишалися в низці нормативних документів, зокрема, наказах Мінекономіки.

У відомстві називають це скасування “черговим кроком в напрямку дерегуляції, цифровізації бізнес-процесів та зменшення застарілих норм”.

До цього підприємці були змушені витрачати час та значні кошти на адміністрування Книги відгуків та пропозицій, яка мала бути в кожному торговому відділі та залі закладу громадського харчування.

За даними міністерства, в рік такі витрати сягали понад 44 млн гривень. В цю суму включали організаційні витрати, призначення відповідального за неї, розгляд скарг.

Коментар:Варто зауважити, що наявність Книги не гарантувало розв’язання проблемних питань, які виникали у покупців”, — додали у Мінекономіки.

А куди тепер скаржитися?

У міністерстві наголосили, що зараз є більш ефективні та зручні інструменти контролю та захисту прав споживачів. Так, можна залишати свої відгуки через “гарячу лінію”, електронне та класичне листування чи соціальні мережі.

Крім того, сьогодні споживачі можуть звернутися до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальних органів.

Коментар: “У територіальних органах Держпродспоживслужби та в багатьох місцевих держадміністраціях створені та функціонують консультаційно-інформаційні служби, де споживачі можуть отримати інформацію та допомогу з захисту своїх прав”, — пояснили у відомстві.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: У яких сферах діяльності найнижчий рівень зарплат в Києві

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward