НОВИНИ

В Україні огірки подешевшали на 60%

У південних областях України ціни на огірок уже опустилися до критичної позначки, що в свою чергу спричинило за собою здешевлення цієї продукції і в інших регіонах країни. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Не рятує ситуацію і той факт, що на цей момент практично всі стаціонарні тепличні комбінати завершують сезон реалізації огірка поточного обороту. На ринок в основному надходить продукція з літніх теплиць, пропозиція якої, проте, явно переважає над реальним попитом в даному сегменті.

На сьогоднішній день виробникам південних областей насилу вдається реалізовувати огірок з літніх теплиць по 3-8 грн/кг ($ 0,11-0,29/кг), що в середньому на 60% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. Ціни на нестандартний огірок уже впали до 1-2 грн/кг ($ 0,04-0,07/кг).

Ситуація, що склалася, змушує і тепличні комбінати також знижувати ціни на свою продукцію. Так, на даний момент стаціонарні комбінати в центральних і західних областях України вже декларують продажу тепличних огірків в діапазоні 8-12 грн/кг ($ 0,29-0,44/кг), що в середньому на 22% дешевше, ніж тижнем раніше. У південних областях України ціни на дану продукцію вже впали до 4-7 грн/кг ($ 0,15-0,25/кг).

Ситуація ускладнюється ще й тим, що на ринку на сьогоднішній день дуже багато некондиційного огірка, продати який навіть за мінімальними цінами досить проблематично. У підсумку на даний момент огірок в Україні вже коштує в середньому в 1,6 рази дешевше, ніж в першій половині червня 2020 року.

Але, через погіршення погодних умов, які спостерігаються практично у всіх регіонах країни, виробники розраховують, що незабаром в даному сегменті може відновитися зростання цін. Оскільки великі стаціонарні комбінати зараз проводять зачистку поточного обороту огірка, а різке похолодання дещо зменшить пропозицію даної продукції з літніх теплиць.

Джерело: сайт EastFruit

Читайте також: В Україні розпочався сезон черешні: скільки коштує ягода на ринку?

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

11 тригерів головного болю, про які ви могли не знати

Причини головного болю можуть бути різні. Зазвичай це перевтома, ГРВІ, високий артеріальний тиск, стрес, нестача…

4 години ago

Як правильно готувати кускус: простий та смачний гарнір

Кускус, популярний у багатьох кухнях світу, останнім часом став доступним і на полицях наших магазинів.…

6 години ago

Як почистити золоті прикраси: простий спосіб повернути блиск

Ваші золоті прикраси втратили свій блиск і вкрилися пилом? Не варто хвилюватися, адже є простий…

7 години ago

Названо помилки, через які саджанці яблунь зупиняються в рості

Молоді саджанці ніжні та вимогливі до умов вирощування. Вони досить просто можуть перестати рости. Помилки…

8 години ago

Telegram — це загроза українській національній безпеці, – Буданов

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов вважає месенджер Telegram загрозою українській національній безпеці,…

9 години ago

На Закарпатті прикордонники затримали чоловіків, які п’ять днів блукали лісами

На Закарпатті чотирьох ухилянтів, які 5 днів блукали горами, затримали. Чоловіків, які планували перепливти Тису,…

9 години ago