НОВИНИ

В Україні очікується зростання цін на каву

Світові ціна на каву сорту арабіка у червні досягли максимумів за п’ять років. Це може позначитися на кінцевих споживачах. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зокрема, у червні ціни на каву сорту арабіка досягли найвищого рівня із 2016 року. Ф’ючерси на цей сорт, що торгуються в Нью-Йорку, в останні три місяці виросли більш ніж на 18% – до 1,51 долара за фунт.

Сорт кави робуста, який торгується в Лондоні, подорожчав більш ніж на 30% за останні три місяці, до 1749 доларів за тонну, що є дворічним максимумом.

Серед причин подорожчання кави експерти називають найсильнішу за останнє сторіччя посуху у Бразилії, протести в Колумбії і різке зростання вартості морських перевезень.

Також повідомляється, що споживання кави цьогоріч перевищить виробництво вперше із 2017 року. У Мінсільгоспі США підрахували, що в 2021 році буде вжито 165 млн стандартних мішків вагою 132 фунти (приблизно 60 кг) – на 8,1 млн більше, ніж минулого року. А світове виробництво скоротиться до 164,8 млн мішків.

Поки що зростання цін на каву не позначилося на кінцевих споживачах, відзначають фахівці. Однак, за їхніми словами, це незабаром може статися.

Джерело: сайт The Wall Street Journal

Читайте також: Крихітні лемури-близнюки народилися у американському зоопарку (відео)

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

В Україні деякі пенсіонери можуть отримувати відразу дві пенсії: кого стосується

Українські пенсіонери, які мають інвалідність, можуть отримувати дві виплати одночасно, але це не стосується всіх…

7 години ago

На Черкащині лисиця покусала 9-річну дівчинку

У Звенигородському районі Черкаської області дика лисиця покусала дев'ятирічну дитину під час прогулянки на велосипеді.…

8 години ago

На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство

На Полтавщині правоохоронці знайшли у вигрібній ямі на території домогосподарства 46-річного жителя Новосанжарської громади тіло…

8 години ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° : прогноз синоптика

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

9 години ago

Україна востаннє переведе годинники: коли переходимо на зимовий час

У червні ВР проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. У жовтні ми востаннє перейдемо…

10 години ago

На Дніпропетровщині викрили військового, який організував схему незаконного нарахування бойових виплат

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили схему незаконного нарахування бойових виплат військовослужбовцям. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської…

10 години ago