В Україні обрали найкращого вчителя року: що отримав переможець

event 14:56 Неділя 04 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 став вчитель з Тернопільщини Василь Дяків. У Заліщицькій державній гімназії він викладає всесвітню історію та історію України, громадянську освіту й основи здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Василь Дяків має 24-річний досвід вчителювання і зізнався, що найбільше його натхнення – це діти.

Цього року на премію подалася рекордна кількість педагогів – майже 3 000 з 21 регіону України. Переможця премії оголосили під час урочистої церемонії у Києві 3 жовтня.

Тепер Василь Дяків отримає:

  • 250 тисяч гривень,
  • поїздку на найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021 (у Лондоні),
  • один рік безкоштовного навчання від організатора премії – громадської спілки “Освіторія”.

Коментар:Моя бабуся мене вчила нести відповідальність. Вона закладала це в мене. А друге – вона вчилася мене вчитися впродовж життя. І досі від освітнього процесу отримую насолоду, кайф. Зараз, у 21 столітті, найголовніша навичка – комунікація. Я вчу цьому дітей за допомогою дебатів, групової роботи, я хочу записати TED-виступи з учнями“, – сказав переможець.

Мрія Дяківа – аби серед педагогів не було людей з комплексом раба, який не хоче нести відповідальність і боїться робити вибір. Над реалізацією цієї мрії та різних освітніх проєктів Дяків планує працювати разом з іншими колегами та представниками влади.

Василь Дяків – переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020
Василь Дяків – переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020 / Фото “Укрінформу”

Переможці в інших номінаціях

  • У номінації “Вибір українців” переможцем став учитель початкових класів Середньої загальноосвітньої школи № 35 міста Кам’янське (Дніпропетровська область) Андрій Олійник. За нього віддали свій голос понад 40 тисяч українців. Чоловік працює у школі лише три роки, але полюбився учням своїм підходом на уроках: він використовує LEGO й танцює з дітьми на анімаційних хвилинках.
  • Найкращою вчителькою хімії стала вчителька з Технологічного багатопрофільного ліцею з загальноосвітніми класами імені Артема Мазура (Хмельницький) Наталія Зима.
  • Найкращий вчитель фізкультури – Віталій Мушинський із Хмельницької області. Він поїде в Німеччину подивитися, як там викладають цей предмет.
  • У номінації “Реалізація мрії” перемогу здобула Тетяна Лугіна з Київської області. Вона планує організувати в Яготині скейт-парк.
  • У номінації “Вибір серцем” переможцем став Олег Швед зі Львова, який 30 років викладав українську мову і літературу в “Охматдиті”. Другою переможницею стала вчителька початкової школи Вікторія Щербакова з Сумської області, яка першою у своєму селищі почала працювати в інклюзивному класі.
  • У номінації “Вчитель громадянської освіти” перемогла Олеся Юрчишин.
  • А вчителем-новатором став Іван Верещака, вчитель астрономії та інформатики Чулаківського закладу повної загальної середньої освіти (Херсонська область).

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Випробовування на людях: Туреччина розпочала тестування одразу трьох вакцин від COVID-19

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward