Категорії НОВИНИПОДІЇ

В Україні не вистачає сімейних лікарів – експерт

Зазначається, що сімейні лікарі можуть підписати обмежену кількість декларацій з новими пацієнтами. За перевищення цього ліміту лікарів штрафують.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

В Україні виникла нестача сімейних лікарів. Ця проблема стала очевидною в період пандемії коронавірусу.

Таку думку висловив заслужений лікар України Даніель Карабаєв.

Коментар: “По-перше, сімейні лікарі теж люди. Зрозуміло, що, як і інші люди, лікарі теж хворіють, втомлюються, і є емоційне вигорання, і бажання адекватного ставлення до себе з боку держави. Але, по-друге, в Україні до кінця 2020 року – велика нестача сімейних лікарів”, – сказав лікар.

Карабаєв уточнив, що сімейні лікарі можуть підписати обмежену кількість декларацій з новими пацієнтами. За перевищення цього ліміту лікарів штрафують.

Коментар: “Є Центри первинної медико-санітарної допомоги, де лікарі просто не можуть далі підписувати декларації з пацієнтами, тому що вони вже набрали належну їм за законом кількість пацієнтів. Для сімейного лікаря це понад 2000 пацієнтів. І ніхто не може їх змусити взяти більше пацієнтів. Якщо вони братимуть більше пацієнтів, то до лікарів виникають штрафні санкції і тоді зарплата доктора стає меншою”, – сказав Заслужений лікар України.

Як повідомлялося, українці в соцмережах скаржилися на те, що в період карантину сімейні лікарі відмовлялися підписувати декларації з новими пацієнтами.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Україна стала четвертою країною в Європі за кількістю нових випадків COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Страсна п’ятниця у 2024 році: що не можна робити цього дня

Страсна п'ятниця - день скорботи для християн. Саме в п'ятницю після довгих мук помер Спаситель,…

28 секунд ago

В Україну йде сильне похолодання: температура впаде до -3°

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання.  Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.…

9 хв. ago

У двох областях України викрили підпільні фабрики з пошиття підробок брендового одягу

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили масштабне підпільне виробництво взуття та одягу відомих міжнародних брендів. …

21 хв. ago

На Рівненщині у комунальному закладі виявили порушення прав людини

У відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання комунального закладу «Турбота» Демидівської селищної ради…

39 хв. ago

Міноборони назвало розмір зарплат військових та винагород за знищену техніку окупантів

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20,1 тис. грн основного грошового забезпечення, плюс…

2 години ago

Любовний гороскоп на травень 2024 року: Розширене тлумачення

Травень 2024 року буде місяцем контрастів та емоційних змін для всіх знаків зодіаку. Очікуйте на…

2 години ago