НОВИНИ

В Україні назвали найкращі винаходи та розробки за останні 5 років

У Торгово-промисловій палаті України 24 червня в онлайн-режимі відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу “Винахід року 2020”, де визначили найкращі винаходи та розробки за останні 5 років.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На конкурсі розглядалися 244 проекти, які подавалися на реєстрацію винаходу протягом останніх 5 років. У підсумку було визначено 12 переможців у різних номінаціях.

У номінації “Харчове виробництво” переміг винахід “Спосіб визначення культур Streptococcus thermophilus за допомогою пари специфічних олігонуклеотидних праймерів методом полімеразної ланцюгової реакції” (патент 111130), який отримав 54 бали членів журі. 

У номінації “Технології АПК” переміг винахід “Спосіб сепарації з додатковим очищенням зернового матеріалу та аеродинамічний сепаратор “САД” для його реалізації” (патент 116073) – 98 балів.

У номінації “Нові речовини та матеріали” переміг винахід “Спосіб отримання модифікованого активного катодного матеріалу для літій-іонних акумуляторів” (патент 113443) – 63 бали. У номінації “Будівництво” перемогу отримав винахід “Зв’язуюче” (патент 116303) – 56 балів.

У номінації “Металургія” переміг винахід “Спосіб дифузійного хромування сталевих виробів” (патент 119296) – 55 балів. У номінації “Сучасні промислові технології та нова техніка” переміг винахід “Таран модульний” (патент 121034) – 61 бал.

У номінації “Фармацевтика” переміг винахід “Засіб для лікування гепатиту С людини” (патент 119584) – 62 бали. У номінації “Медицина” переміг винахід “Спосіб лікування кальцинованого аортального стенозу” (патент 111928) – 59 балів.

У номінації “Енергетика та енергоефективність” переміг винахід “Спосіб одержання висококалорійного біопалива” (патент 116663) – 55 балів. 

У номінації “Оборона і державна безпека” переміг винахід “Спосіб оптико-акустичної пеленгації та групової протидії ворожим безпілотним літальним апаратам” (патент 119692) – 51 бал.

У номінації “Переробка промислових та побутових відходів” переміг винахід “Мікробіологічний спосіб очистки води від циклічних ароматичних ксенобіотиків” (патент 120325) – 60 балів. 

У номінації “Екологія” переміг винахід “Комплексний активатор ацетоно-бутилового бродіння на основі штамів бактерій роду Clostridium” (патент 120695) – 58 балів.

Як повідомлялося, конкурс “Винахід року” було організовано Державним підприємством “Український інститут інтелектуальної власності” спільно з Торгово-промисловою палатою України за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. 

Мета конкурсу – стимулювати винахідницьку діяльність, привернути увагу до українських розробок; знайти та показати найбільш перспективні винаходи останніх років та побудувати ефективну систему зв’язків винахідників з міжнародними та національними інвесторами, промисловістю, бізнесом.

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: Нову марку Укрпошти номінували на найкращу в Європі

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Народні методи підживлення овочевих культур: прості й доступні способи

Підживлення - це важливий етап догляду за овочевими культурами, який допомагає їм краще рости, рясніше…

25 хв. ago

Жителя Чернівців засудили до умовного покарання за незаконне зберігання 5,5 кг ртуті

Жителя Чернівців засудили до умовного покарання за незаконне зберігання 5,5 кг ртуті. В суді встановили,…

1 годину ago

У Львові суд оштрафував священника УПЦ МП, який роздавав проросійські книжки

Личаківський районний суд Львова визнав винним 44-річного обвинуваченого винним у розпалювання національної та релігійної ворожнечі…

2 години ago

В одній із багатоповерхівок Києва стався вибух: є постраждалі

У ніч на 28 квітня біля однієї із багатоповерхівок у Святошинському районі Києва стався вибух.…

2 години ago

Пенсії українців зросли: чи торкнулося підвищення тих, хто працює

У квітні українцям, що працюють, перерахували пенсії. Втім виплачувати оновлені виплати почнуть лише у червні,…

3 години ago

Як відбілити шкарпетки: дієві способи прання

Коли справа доходить до прання білих шкарпеток, важливо дотримуватися певних методів догляду, щоб зберегти їх…

3 години ago