НОВИНИ

В Україні можуть запрацювати платіжні системи Stripe і PayPal

Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT-сфери Олександр Борняков розповів ЗМІ, що залучення таких міжнародних платіжних систем, як Stripe та PayPal є для Мінцифри одним із пріоритетних завдань. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Саме тому уряд планує найближчим часом провести зустрічі з керівництвом компаній.

У Мінцифрі відмітили, що процесом залученням платіжних систем Stripe та PayPal в Україну міністерство займається протягом останнього року. 6 квітня 2021 року Мінцифра, Мінфін та Нацбанк під час зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем обговорили план спільних дій із залучення в Україну найбільших міжнародних електронних платіжних систем.

Очільник Мінцифри Михайло Федоров 3 березня 2021 року заявив ЗМІ, що міністерство веде переговори, щодо запуску в Україні платіжної системи Stripe. Також структура працює над тим, щоб розпочати процес перемовин щодо появи платіжної системи PayPal, якої в Україні наразі немає.

Перш за все, представник Мінцифри Борняков наголосив на тому, що важливим кроком на шляху до залучення платіжних систем Stripe та PayPal в Україну є ухвалення низки законодавчих змін. Зокрема, ухвалення законопроєкту №4364, у якому враховано директиву ЄС PSD2, оскільки вона є важливою для діяльності таких компаній.

Нині в Україні врегульованим є лише один вид платіжних послуг – фінансова послуга з переказу коштів. Інші ж визначені законом підходи до регулювання переказу коштів є застарілими й не відповідають світовим тенденціям та міжнародним практикам.

Проєкт Закону України “Про платіжні послуги” пропонує запровадити дев’ять видів платіжних послуг, сім з яких є фінансовими платіжними послугами, а дві – нефінансовими, котрі поширені в державах ЄС.

Джерело: сайт 24 канал

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Коли і які сидерати сіяти восени: 5 найкращих варіантів для врожайного ґрунту

Осінній посів сидератів - важливий етап підготовки ґрунту до наступного сезону, який допомагає поліпшити його…

7 години ago

Суд оштрафував чоловіка, який цькував сестру через неприбрану квартиру

Вінничанина, який постійно вчиняв моральне насилля, лаючись до своєї сестри, визнали винним та призначили покарання…

8 години ago

В Україні електроенергія може подорожчати на 50%

Пропозиція “Укренерго” підняти тарифи на передачу електроенергії для населення на 50% викликала обговорення у Верховній…

9 години ago

На Тернопільщині затримали чоловіка, який пошкодив 11 могил загиблих бійців

  Вранці 27 вересня поліція отримала повідомлення від жителів села Млинівці, що на місцевому кладовищі…

10 години ago

На Рівненщині автоцистерна врізалась у блокпост: внаслідок ДТП загинув поліцейський

 Сьогодні, 28 вересня, близько 08:15 на трасі Київ-Ковель-Ягодин трапилася смертельна ДТП. Про це повідомили у…

11 години ago

У Кременчуці жінка вкрала квіти з Алеї Слави

Жителька міста Кременчук на Полтавщині забрала квіти, які були посаджені на Алеї Слави. Про це…

11 години ago