НОВИНИ

В Україні хворих вдвічі більше, ніж за офіційною статистикою – КМІС

В Україні поки не хворіли COVID-19 65% опитаних громадян, а про те, що перехворіли, повідомили 29%.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це йдеться в опитуванні КМІС (Київського Міжнародного Інституту Соціології).

На запитання “Чи ви вже перехворіли або зараз хворієте на COVID-19?/Чому ви вважаєте, що це саме COVID 19 – робили тест чи тільки за симптомами?”, 65% опитаних відповіли, що не хворіли, 29% – що хворіли. З тих, хто хворів, 17% робили тест, 12% – відчували симптоми.

Гендиректор КМІС Володимир Паніотто зазначив: “Станом на 16 квітня за офіційною статистикою (я узяв дані університету Джонса Гопкінса) перехворіли на COVID-19 1 974 056, тобто приблизно 2 млн людей. За даними опитування перехворіли 29,1%, з них 16,9% визначили це за тестами, а 12% лише за симптомами. Якщо взяти до уваги лише тих, хто робив тести, врахувати похибку і взяти нижню межу (див. таблицю нижче), то серед дорослого населення (18 років і старші) перехворіло 4,4 млн людей.

Це означає, що в Україні хворих щонайменше вдвічі більше, ніж за офіційною статистикою. Якщо взяти до уваги, що в 2 мільйони офіційної статистики входять і люди віком до 18 років, а також, що частина тих, хто вважає, що у них був COVID-19, але не робили тести, теж могли бути правими, то хворих у нас може бути і втричі більше, ніж за офіційною статистикою”.

За словами Паніотто, він не знає, з чим можуть бути пов’язані такі розбіжності в цифрах. “Я не знаю протоколів збору інформації про випадки COVID-19, але, можливо, приватні клініки та комерційні центри тестування не завжди повідомляють про випадки COVID-19, і ці дані не потрапляють до централізованої системи?”

Упродовж 13-15 квітня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2001 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Джерело: сайт Букви

Читайте також: Зеленський у Польщі підписав декларацію 5 країн

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Названо найдобріші знаки Зодіаку: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які володіють чистим серцем і добрими помислами. Вони завжди прийдуть…

2 години ago

Експерти розповіли, які шкідники найчастіше вражають тую: як захистити рослину

Щоб туї росли пишними й були завжди зеленими, треба їх захищати від шкідників, які їх…

3 години ago

Названо знаки Зодіаку, які ризикують залишитися без грошей на цих вихідних

Астрологи назвали два знаки Зодіаку, чиє фінансове становище може серйозно похитнутися. На думку експертів, вони…

4 години ago

У Києві поліцейські затримали чоловіка з чотирма відрами канабісу

Правоохоронці затримали у Києві озброєного наркодилера під час збуту десяти кілограмів канабісу. Про це повідомляє…

5 години ago

У Києві викрили фейкових агробізнесменів, які хотіли заволодіти 25 млн грн банку

У Києві затримали "на гарячому" трьох шахраїв, які намагалися за підробленими документами заволодіти 25 мільйонами…

5 години ago

Перед вихідними в Україну прийде похолодання: де знизиться температура

Із п'ятниці, 3 травня, погода в Україні почне змінюватися. На півночі країни, а також місцями…

6 години ago