В Україні хочуть створити “орган-арбітр” щодо комунальних тарифів

event 12:52 Понеділок 15 Лютого 2021 ПОДІЇ

Україні створять Державну житлово-комунальну інспекцію, яка контролюватиме якість комунальних послуг та економічне обґрунтування тарифів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Платіжка” заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Коментар:Це буде арбітр у відносинах споживача з виконавцями послуг, і позитивний ефект від її роботи відчує, у першу чергу, кінцевий споживач“, – сказав міністр.

Інспектори зможуть здійснювати як планові, так і позапланові перевірки на основі звернень споживачів.

Коментар:До прикладу, інспекція зможе перевіряти економічне обґрунтування тарифів на комунальні послуги, та головне слідкувати за якістю цих послуг: якістю теплопостачання, водопостачання, водовідведення, поводження з побутовими відходами, управління багатоквартирними будинками. А також об’єктивно оцінювати технічний стан мереж та системі комунальних об’єктів“, – зазначив Чернишов.

Він повідомив, що наприкінці листопада у Верховній Раді зареєстровано два законопроєкти, розроблені за активної участі Мінрегіону, щодо створення Державної житлово-комунальної інспекції.

Якість комунальних послуг в Україні контролюватиме Державна житлово-комунальна інспекція

Якість комунальних послуг в Україні контролюватиме Державна житлово-комунальна інспекція. Про це заявив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Платіжка». #forum_ukraine30 #україна30 #платіжка

Опубликовано Всеукраїнський Форум Україна 30 Понедельник, 15 февраля 2021 г.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Спалах коронавірусу в Ухані був більшим, ніж вважалося – ВООЗ

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward