В “Слузі народу” назвали головні досягнення Ради у 2020 році

event 22:22 Четвер 31 Грудня 2020 ПОДІЇ

Відкриття ринку землі, легалізація грального бізнесу, прийняття законів про деривативи та про внутрішній водний транспорт, а також завершення першого етапу реформи децентралізації можна вважати історичними досягненнями Верховної Ради в 2020 році.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Коментар: Якщо проаналізувати наші власні очікування і реалізацію, то виконали ми нашу програму приблизно на 70%. Досягнення, які можна вважати історичними, – це в першу чергу, відкриття ринку землі, чого протягом 30 років не могла зробити жодна політична сила, це також прийняття закону про внутрішній водний транспорт. Оскільки у нас це питання не було врегульоване, то річка в Україні була завантажена лише на 5%, тоді як в сусідніх країнах – це 30-35%, а взагалі у всьому світі судноплавні річки – це великий транспортний вузол, через який проходить величезна кількість вантажів, що зберігає в тому числі і дороги, бо це найдешевший вид транспорту“, – зазначив депутат.

Серед важливих рішень парламенту в році, що минає, за словами Арахамія, – прийняття закону про деривативи та фінансових ринках. Політик підкреслив, що “десять років не могли в Україні прийняти цей закон, який мало зрозумілий простому громадянину, але наслідки його прийняття ми побачимо вже в 2021 році”.

Разом з тим він звернув увагу і на закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Коментар: Він в тіньовому вигляді існував взагалі без будь-яких платежів і стимулював корупцію. Нарешті виходить з тіні й люди починають купувати ліцензії“, – зауважив Арахамія.

Також парламентарій акцентував і на завершення першого етапу реформи децентралізації. Так, в “Слузі народу” переконані, що передбачене нею укрупнення районів дозволить державі заощадити близько 10 млрд грн, які підуть в ОТГ, на громади, тобто “не на утримання чиновників, а на конкретні проєкти, які вони зможуть реалізовувати для громадян”.

Крім того, Арахамія зупинився і на “провалах” в роботі Верховної Ради у 2020 році.

Коментар: Не встигли з реформою СБУ, не встигли створити Бюро економічної безпеки замість фіскальної служби, не встигли прийняти в другому читанні закон про референдум, не встигли провести амністію капіталів. З великих реформ це, мабуть, все: в програмі вони вже практично на виході, там 95% готовності, але через коронавірус довелося відкласти“, – сказав він.

При цьому глава фракції вважає, що в січні 2021-го парламент приступить до реалізації намічених планів.

Коментар: Думаю, що за перший квартал ми спробуємо це наздогнати. І сподіваюся, що програму на наступний рік навіть перевиконаємо, щоб наздогнати “хвіст” 2020 го“, – додав Арахамія.

Раніше Арахамія спрогнозував, що Рада зможе в лютому прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт №3613 про народовладдя через референдум.

Джерело: сайт Інтерфакс-Україна

Читайте також: Зеленський підписав закон про держбюджет-2021

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward