“В школі чи вдома”: Шмигаль розповів, як батьки можуть обрати форму навчання для дітей

event 11:11 Вівторок 01 Вересня 2020 ПОДІЇ

Батьки можуть самостійно обрати форму навчання для дітей. Зараз в Україні доступними є традиційна, дистанційна, екстернатна або домашня форми.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на сайті Кабміну.

Коментар: “Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання”, – зазначив прем’єр-міністр.

Він також зауважив, що 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Проте у “червоних зонах” навчання відбуватиметься дистанційно.

Прем’єр-міністр також додав, що продовжиться трансляція телевізійних уроків, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

Громадська організація “Батьківський контроль” розповіла на своїй сторінці у Facebook, чи можна і як саме перевести дитину тимчасово на домашнє навчання.

Коментар: “Перше питання, яке ставлять батьки: я боюсь вести дитину до школи. 

Боюсь, що вона захворіє, що захворію я, в мене вдома людина з групи ризику, просто хочу подивитись, як воно буде, а потім вирішити. Чи можу я тимчасово перевести дитину на домашнє навчання? Спробуємо відповісти на це питання”, – йдеться у дописі.

ПИТАННЯ: ЧИ МОЖНА ТИМЧАСОВО ПЕРЕВЕСТИ ДИТИНУ НА ДОМАШНЄ НАВЧАННЯ?Шановні батьки!Як ви знаєте, цього року навчання в…

Опубликовано ГО "Батьківський контроль" Суббота, 29 августа 2020 г.

Офіційна назва “домашнього навчання”, про яке питають батьки – “сімейна освіта”. Згідно із  Законом України “Про освіту” сімейна (домашня) форма здобуття освіти є рівноправною з іншими формами: очною, заочною, дистанційною, мережевою та іншими.

Проте важливо сказати, що сімейне навчання означає, що відповідальність за якість навчання несуть батьки.

Для переходу на сімейне навчання батьки пишуть заяву на ім’я директора школи, директор робить відповідний наказ. Завуч повідомляє вчителів школи, що на електронну пошту дитини має надійти календарне планування на 2 місяці. Дитина за допомогою батьків вчиться за цим планом.

По закінченню цього терміну дитина приходить до школи, аби написати необхідні контрольні роботи та скласти тести, які б дозволили вчителям оцінити рівень знань і виставити відповідні оцінки. Якщо дитина не може або не хоче приходити до школи, вона здає контрольні й тести дистанційно.

Повернути дитину з сімейної форми навчання на очну можна з двох причин. 

  • На цьому може наполягати школа – якщо за результатами тестів виявиться, що рівень знань дитини вкрай незадовільний і батьки не змогли організувати навчання дитини на належному рівні. В цьому випадку школа стає на захист права дитини на освіту.
  • Друга причина – якщо батьки самі вирішили повернутися до очної форми навчання. В такому випадку пишеться відповідна заява – без жодних пояснень причини зміни рішення – і за 2 тижні дитина знову може відвідувати школу.

Джерело: сайт УП.Життя

Читайте також: “У Європі учня без маски відрахують”: як країни підготувалися до школи під час пандемії

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward