В СБУ розповіли про зростання інформаційної агресії з боку РФ

event 16:06 Вівторок 09 Березня 2021 ПОДІЇ

У складі спецслужб РФ діють підрозділи, які ведуть підривну інформаційну війну в Україні. Лише за минулий рік СБУ заблокувала 2,5 тисячі спільнот у соцмережах з мільйонною аудиторією та понад 20 ботоферм з потужністю більш ніж 60 тисяч акаунтів, нейтралізовано понад 600 кібератак на ресурси органів державної влади. Усі ці дії координувалися із Росії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це заявив начальник управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк під час виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”.

Коментар: У складі спецслужб РФ, як і в складі багатьох інших спецслужб іноземних держав, діють спеціальні підрозділи, безпосереднім функціональним завданням яких є створення сталих позицій впливу в інформаційному просторі, проведення інформаційних операцій, спеціальних інформаційних акцій, в тому числі підривних та деструктивних. Щобільше, є визначені підрозділи, спеціалізація яких конкретно – Україна. Тобто, це їхня робота, люди отримують за це заробітну плату, люди отримують відповідне фінансування, інші засоби – державні та формально недержавні, інформаційні та медіа-ресурси. За цю роботу вони відповідають та звітують“, – розповів Вітюк.

Також він додав, що було оголошено про підозри певним блогерам та організаторам Telegram-каналів за статтею 111 “Державна зрада” та 161 “Порушення рівноправності громадян”. Ілля Вітюк заявив про зростання інформаційної агресії з боку підрозділів спецслужб РФ.

Своєю чергою заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк розповів про розробку Стратегії інформаційної безпеки.

Коментар: У вересні минулого року Президентом була підписана Стратегія національної безпеки. На основі цього документу мають з’явитися ще 14 більш деталізованих, спеціалізованих документів, стратегій різної безпеки, в тому числі передбачена поява Стратегії інформаційної безпеки. Наразі це важлива історія, яка повинна, на мій погляд, бути зроблена спільно з представниками державних органів, ЗМІ, медіа, тобто людьми, які на цьому добре розуміються. 

Сьогодні основний виклик, основна задача – знайти золоту середину між свободою слова, її захистом і водночас захистом інформаційної безпеки, коли ми перебуваємо у стадії війни“, – зазначив Костюк.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Стало відомо, скільки військового збору зібрала Рівненщина за січень-лютий

Теги: СБУ
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward