У Рівному облаштовують простір для реабілітації ветеранів (фото)

event 15:58 Середа 29 Липня 2020 РІВНЕ

В Рівному незабаром відкриється Будинок ветеранів, де допомагатимуть учасникам бойових дій на сході України, їхнім сім’ям та волонтерам. Мета його створення – організувати платформу для психологічного відновлення та спілкування українським воїнам.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про таку установу в Рівному мріяли вже давно. Активісти та волонтери між собою називають його “Будинком мрії”. Нагадаємо, що на Рівненщині проживає понад 5000 ветеранів АТО/ООС, багато з яких потребують підтримки.

Будинок Ветеранів

Завдячуючи наполегливості та ініціативності Вікторія Шинкаренко, у Рівному з’явиться Будинок Ветеранів. Це місце, де учасники бойових дій, родини загиблих Героїв, діти та сім’ї військових зможуть отримати підтримку та поспілкуватися. Приміщення, нині у занедбаному стані. Голова ГО “Рівне Разом” Виктор Шакирзян вирішив долучитись до створення ветеранського простору і взяв на себе виконання будівельних робіт та фінансування проекту. Наразі у приміщенні проводиться капітальний ремонт.Детальніше дивіться у сюжеті #Будинок_ветеранів_Рівне #РівнеРазом #ВікторШакирзян

Опубликовано Рівне Разом Вторник, 28 июля 2020 г.

Ініціаторка проєкту Вікторія Шинкаренко, яка тривалий час займається реінтеграцією ветеранів, мріє, аби у Будинку ветеранів змогли реабілітувати не лише учасників бойових дій, а і їхні сім’ї.

Коментар:Йдеться як про фізіологічну, так і про психологічну реабілітацію, а також соціальне включення в життя своїх громад.

Саме Будинок Ветеранів в нашому місті буде комунікативним майданчиком між органами влади, волонтерами, громадськими організаціями.

Ветерани це потенціал держави і ми маємо все зробити для повернення військових до повноцінного цивільного життя у своїх громадах!” – розповідає Вікторія Шинкаренко.

У будинку на вулиці Гур’єва 2 планують створити усі необхідні умови: облаштувати кабінет психологічної допомоги, залу для проведення групових занять та тренінгів, простір для спілкування “коло друзів”, невеликий хостел та дитячу кімнату. Однак, для початку необхідно привести до ладу приміщення, яке наразі потребує капітального ремонту.

Будинок ветеранів
Будинок на вул. Гур’єва 2

Також, до ініціативи створити в Рівному Будинок ветеранів, долучилася громадська організація “Рівне Разом”. Активісти разом з ветеранами уже розпочали демонтаж застарілих конструкцій, які потрібно замінити. Наступним етапом буде капітальний ремонт усього приміщення – заміна дверей, заміна підлоги, тинькування стін, та нове розведення електропроводки й усіх комунікацій.

Керівник громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян розповідає:

Коментар: Ми зустрілися з Вікторією Шинкаренко на об’єкті і я погодився допомогти, адже будівництво це та сфера, де маю досить великий досвід. Ми постійно допомагаємо військовим, для нас це завжди важливо. Нам потрібно пам’ятати, що в країні продовжується війна. Військових потрібно підтримувати не тільки на лінії фронту, а й в тилу.

Хочемо, щоб в Будинку Ветеранів вони відчували себе затишно, як вдома. Хочемо, щоб Герої отримали тут ту допомогу та підтримку, яка їм необхідна. Ми взяли увесь спектр будівельних робіт на свої плечі – починаючи від інженерних рішень і завершуючи ремонтними роботами та фінансуванням. Намагатимемось завершити реконструкцію за півтора-два місяці.

Після того як ремонт закінчать, до закладу буде завезений необхідний інвентар з меблями, також облаштоване відповідне зонування. Спільними зусиллями волонтерів, ветеранів і громадських активістів, вже невдовзі занедбана будівля має перетворитися на комфортний і сучасний простір. Там родини загиблих Героїв, їхні діти та ветерани зможуть отримати допомогу і підтримку, а також проводити час із побратимами.

Читайте також: ТОП-100 найдорожчих брендів світу – список Forbes

Теги:
Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward