НОВИНИ

В ООН вже давно передбачали пандемію нового вірусу у світі: деталі

У звіті ООН йдеться, що пандемія була “досить передбачуваною”, оскільки поведінка людини, включаючи інтенсивне фермерство для отримання м’яса, викликало сплеск зоонозних хвороб.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В останні роки вчені не раз висловлювали попередження про зростання кількості хвороб, які викликаються вірусами тварин. У зв’язку з цим, пандемія COVID-19 була передбачуваною.

Експерти організації попередили, що віруси, які переходять від тварин до людини, стають набагато більш поширеними останнім часом. Саме тому розвиток пандемії SARS-CoV-2 не став великим сюрпризом.

У звіті ООН йдеться, що пандемія була “досить передбачуваною”, оскільки поведінка людини, включаючи інтенсивне фермерство для отримання м’яса, викликало сплеск зоонозних хвороб.

Програма ООН з навколишнього середовища (UNEP) стверджує, що коронавірус з найбільшим ступенем ймовірності розвинувся спочатку в кажанів. Раніше дослідження припускали, що звідти він перейшов спочатку в панголінів, а вже потім у людину, яка вживала тварин в їжу. При цьому на стадії переходу від панголінів до людей вірус став більш агресивним. 

Панголін

Зоонозні хвороби здатні передаватися від хребетних тварин на зразок ссавців, птахів, рептилій і риб до людини. До цих хвороб відносять вірус Ебола, який спочатку виник в організмі мавп, а також близькосхідний респіраторний синдром, який раніше ідентифікували у верблюдів.

Джерело: Уніан

Читайте також: Що турбує українців найбільше – опитування

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Ризикують втратити все: названо три знаки Зодіаку, яким слід бути обережними у травні

Астрологи попереджають, що травень може стати небезпечним місяцем для трьох знаків Зодіаку. Їм загрожують фінансові…

24 хв. ago

НБУ заборонив банкам приймати у заставу товари військового призначення

НБУ заборонив банкам видавати кредити під заставу товарів подвійного використання. Про це повідомляє пресслужба Національного…

54 хв. ago

У Дніпрі чоловік стріляв у двох людей, а після втік: його затримали

У Дніпрі чоловік здійснив декілька пострілів у двох чоловіків та втік. Потерпілі з вогнепальними пораненнями…

1 годину ago

У Миколаєві спалахнула масштабна пожежа на підприємстві (ФОТО)

У Миколаєві вогнеборці ліквідували масштабну пожежу на деревообробному підприємстві. Про це повідомили у ГУ ДСНС…

2 години ago

На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки

Підозру оголосили місцевому жителю Черкащини за фактом розбещення дитини. Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає…

2 години ago

На Прикарпатті у ДТП загинула 22-річна поліцейська

22-річна лейтенантка поліції Луканюк Іванна, дільничний офіцер Косівського районного відділу поліції Івано-Франківської області, трагічно загинула…

3 години ago