В ООН боротимуться із забрудненням водойм та світового океану пластиком

event 09:11 Неділя 11 Квітня 2021 ПОДІЇ

Щороку жителі планети викидають 300 млн тонн пластикових відходів, які потрапляють у річки і океани, а потім і в їжу. Від них гинуть птахи, риби і тварини, як в океанах, так і на суші.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Установи системи Організації Об’єднаних Націй ініціювали проект із запобігання забрудненню сміттям водойм та очищення світового океану від пластику.

Сьогодні узбережжя багатьох країн, що розвиваються, всіяне пластиковими пляшками, рибальськими снастями і різними упаковками. У період пандемії гори цього сміття поповнили одноразові маски і рукавички.

Цими днями установи системи ООН оголосили про нову ініціативу по боротьбі з морським сміттям і очищенню світового океану.

У рамках нового проекту буде перевірено наявність у достатній кількості сміттєприймальних споруд у портах бідних країн. Крім того, будуть проведені інформаційно-просвітницькі заходи для працівників секторів судноплавства та рибальства. Плануються заходи щодо забезпечення маркування рибальських снастей з тим, щоб можна було визначити їх власника, якщо вони були загублені або викинуті в море.

Щороку жителі планети викидають 300 млн тонн пластикових відходів, які потрапляють у річки і океани, а потім і в їжу. Від них гинуть птахи, риби і тварини, як в океанах, так і на суші.

Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО), Міжнародна морська організація (ІМО) та 30 країн сподіваються, що їх нова масштабна ініціатива під назвою GloLitter стане важливим внеском у боротьбу з морським сміттям і очищення світового океану.

У рамках проекту GloLitter основна увага приділятиметься скороченню використання пластику в секторі морського транспорту і рибальства. Також впроваджуватимуться новітні технології з переробки продукції з пластику.

Як повідомляв УНІАН, міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський заявив, що в Чорному морі до 2050 року буде більше пластику, який розкладається від 100 до 1000 років, ніж риби, при цьому засмічення моря починається з річок.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Назвали напій, який захищає серце під час стресу

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward