В Ізраїлі відкрили ресторан, де безкоштовно подають м’ясо: яка його особливість

event 22:55 Субота 28 Листопадаа 2020 У СВІТІ

Ізраїльський стартап SuperMeat, який вирощує куряче м’ясо в лабораторії, відкрив ресторан в Тель-Авіві.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Замість плати за страви, гості The Chicken залишають відгук про м’ясо в його складі.

Курка для страв в ресторані The Chicken вирощується в біореакторі – це частина експериментальної установки, яку відвідувачі можуть побачити через прозоре скло. Зразок тканини курки розділяється на окремі клітини, які розмножуються в середовищі, що імітує фізіологію птиці. Потім вчені формують з клітин зразки м’язів, з яких вирощується повнорозмірна тканина.

Коментар: В результаті виходить м’ясо, повністю ідентичне курячому на смак і за текстурою“, – йдеться у пресрелізі компанії.

Головна позиція в меню – хрустке куряче філе, смажені печериці, зелень і червоний лук на булочці бріош, заправленій гірчичним і часниковим соусом.

Коментар: “У бургера апетитний запах курячого м’яса, він хрусткий зовні і ніжний всередині. За відгуками дегустаційних комісій, це м’ясо не відрізняється від курки, виробленої традиційним способом.

Наша виробнича платформа заснована на пташиних стовбурових клітинах, що володіють здатністю ділитися нескінченно, позбавляє від необхідності вбивати тварин, щоб виробляти більше м’яса, фактично видаляючи тварин з рівняння“, – прокоментував Ідо Савір, гендиректор SuperMeat.

Експериментальна установка може виробляти кілька сотень фунтів курячого м’яса SuperMeat в тиждень.

Коментар: “Клітинне сільське господарство” набагато швидше й ефективніше, ніж традиційне тваринництво, так м’ясо потрапляє до кухарів безпосередньо – без проміжних етапів забою і розбирання. При використанні поновлюваних джерел енергії виробники клітинного м’яса можуть скоротити кількість викинутих в атмосферу парникових газів“, – додали у компанії.

Протягом 2 років SuperMeat планує почати продавати культивоване куряче м’ясо ресторанам, через 5 років – відкрити підприємства промислового масштабу і домогтися цінового паритету з традиційним м’ясом.

Джерело: сайт AgroNews

Читайте також: Херсонські вчені випадково створили пластик із грибів (відео)

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward