В Ізраїлі відбудуться четверті парламентські вибори за два роки: причина

event 14:09 Середа 23 Грудня 2020 У СВІТІ

В Ізраїлі відбудуться вже четверті вибори до парламенту за останні два роки. Це сталося через провал голосування за новий бюджет, який призвів до розпуску Кнесету та політичної кризи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє Reuters.

Коаліція на чолі із правою партією прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу “Лікуд” та центристською партією “Кахоль-Лаван” міністра Бені Ганца мала до півночі ухвалити новий бюджет країни, однак цього так і не зробила. Тому парламент достроково саморозпустився, а нові вибори до нього мають відбутися у березні 2021 року.

Виборча кампанія триватиме в умовах незадоволення громадян політикою прем’єра щодо пандемії COVID-19. Крім цього, зараз Нетаньягу бере участь у судовому процесі — його звинувачують в корупції. Він заперечує будь-які правопорушення і вважає себе жертвою “полювання на відьом”.

Що цьому передувало?

Ще до провалу бюджету Нетаньягу заявив, що у разі нових виборів його політична сила обов’язкового переможе. Водночас Ганц зазначив, що чинний прем’єр-міністр сподівається, що після перевиборів новий уряд сприятиме змінам до законодавства, які скасують судовий процес проти нього.

Попередні парламентські вибори в Ізраїлі відбулися у березні. Після цього у парламенті сформували коаліційний уряд. Однак це відбувалося зі значними проблемами, адже праві та ліві партії у цій країні ще з 2019 року отримують приблизно однакову кількість мандатів, що призводить до суперечок.

У підсумку Нетаньягу та Ганц таки домовилися про створення уряду. Вони домовилися, що перші 18 місяців уряд очолюватиме Нетаньягу, а потім — Ганц. Однак у політиків виникли розбіжності щодо нового бюджету.

Нетаньягу залишатиметься прем’єр-міністром поки після березневих виборів в Ізраїлі не сформують новий уряд.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Ізраїль розпочинає тестування COVID-вакцини на людях

Теги: Ізраїль
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward