НОВИНИ

“В Італії продають українське взуття!”: ТОП-12 фактів про Україну, які ви точно не знали

В мережі з’явилася підбірка унікальних фактів про нашу Батьківщину, які знає далеко не кожен. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

  1. Україна продає модельне взуття в Італію. Так, в країну, яка славиться на увесь світ власними брендами. І не лише в Італію, але й у Францію, Велику Британію, США, Німеччину та десятки інших країн.

Йдеться про торговельну марку Braska. Її видають за британську, але насправді нею володіє підприємець з київської Троєщини. Зараз 40% взуття Braska виробляється в Україні для місцевих споживачів, а 60% – за кордоном. Є й інші подібні фірми, наприклад, Luciano Carvari, Blink тощо.

  1. Україна продає сири в Голландію. А ще масло вершкове. І не лише в Голландію, але й в Данію, яка славиться саме своїм маслом. А ще ми продаємо сири в Казахстан і Єгипет, Молдову і Об’єднані Арабські Емірати. Минулого року ми експортували майже 8 тис. тонн сиру і 470 тонн масла.
  1. Один з найкращих світових брендів елітних меблів також український. Їх виробляє ПП “Меблева фабрика “Мірт” (Новоград-Волинський, Житомирська обл.)

Українські меблі та дерев`яні елементи декору з натуральної коштовної деревини можна побачити в іноземних посольствах, в офісах та домівках відомих бізнесменів, в елітних ресторанах та готелях Євросоюзу, Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ тощо. Серед замовників – великі міжнародні компанії, як, наприклад, Marriott International зі штаб-квартирою в США, яка керує роботою 6080 готелів по всьому світові.

  1. Один з найкращих світових виробників холодильних вітрин для супермаркетів це українська компанія “Айсберг” (Одеса). ЇЇ обладнання працює в супермаркетах, гіпермаркетах і дрібних магазинчиках Німеччини, Італії, Великої Британії, Австралії, Ісландії та ще 22 країн світу.
  1. Серед найкращих у світі вітрильних яхт – українські. Ми продаємо їх зокрема в Канаду і Швецію. У Швецію, Карле!

Black Sea Yachts shipyard та Fifth Ocean Yachts з Миколаєва, “Вітрила України” з Херсону та ще шість українських виробників успішно конкурують з відомими європейськими і американськими виробниками.

  1. Найпопулярніші у Європі лижі та сноуборди – українські. Кожен другий сноуборд та кожна друга пара лиж, яка продається в Австрії, Великій Британії, Німеччині, Франції та інших країнах. Лідером є СП “Фішер-Мукачеве” виробляє 180 моделей спортивно-бігових лиж і 130 моделей гірських лиж.

Фабрика виробляє продукцію не тільки марки Fischer, а й інших брендів, зокрема, Scott Usa, Stöckli, Tecno Pro, Hagan, Rossignol, Alpina, Splitkein, Tecno.

Загалом минулого року Україна продала до ЄС 731,4 тис. одиниць цього товару.

  1. А ще Україна вийшла на третє місце у світі як постачальник меду. Супермаркети Франції, Німеччини, Бельгії, Еміратів, Італії “забиті” українським солодким продуктом. А ще Україна посідає почесне третє місце за обсягами експорту курятини до країн ЄС.
  1. Ми продаємо в Японію сигари та сигарети. А до Європи – вино. І не лише до Європи. За два останні роки його експорт зріс удвічі.
  1. Україна постачає чоловічий одяг до Британії й жіночий до Німеччини. Європа та світ носять джинси та інший одяг знаменитого німецького бренду Brax, навіть не підозрюючи, що їх шиють на фабриці Lesya у тому таки Новограді-Волинському. Фабрика “Леся” має і власний бренд, серед її продукції ексклюзивні сукні, туніки, спідниці, жіночі костюми тощо.
  1. А ще ми експортуємо штучні сапфіри, з яких в США виготовляють надсучасні бронежилети та бронескло для броньованих автомобілів американських президентів та використовують у ракетно-космічній галузі. Роблять їх в Харківському науково-технологічному комплексі “Інститут монокристалів”. Тут вирощують найбільші у світі кристали сапфірів.
  1. Україна стрімко увірвалася на міжнародний ринок ІТ-технологій. Зараз доходи від них посідають третє місце (після сільськогосподарської продукції та продукції металургії) в статті українського експорту й щороку цей напрямок високих технологій зростає по експоненті.
  1. Серед українського імпорту також є легкі гелікоптери, які щойно почала випускати компанія “Горизонт” з Білої Церкви (Київська область). Їх уже отримують іноземні замовники.

Джерело: сайт Діло

Читайте також: Паспортні столи на Рівненщині припиняють прийом громадян: деталі

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Які документи потрібно мати з собою для отримання броні та відстрочки від мобілізації?

Перелік документів для отримання броні та відстрочки від служби в армії. Речник Полтавського обласного ТЦК…

25 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, для яких травень стане найвдалішим місяцем

Останній місяць весни принесе багато позитивних змін, але трьом знакам Зодіаку пощастить більше за інших.…

1 годину ago

На Черкащині застілля закінчилося жорстоким вбивством

На Черкащині засуджено 30-річного жителя м. Канева за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили…

2 години ago

На Житомирщині чоловік живцем згорів у власній квартирі

Мешканець Житомирщини живцем згорів у власній квартирі. Ймовірно, це сталося через необережність під час куріння.…

3 години ago

рф проведе навчання для відпрацювання використання тактичної ядерної зброї

Міністерство оборони росії анонсувало проведення навчань для відпрацювання застосування нестратегічної (тактичної) ядерної зброї. Повідомляється, що…

4 години ago

Одного вбив, а іншого вдарив ножем: у Миколаєві чоловік влаштував криваву різанину

Опівночі 3 травня мешканець Миколаєва посварився з двома чоловіками. Під час бійки одного з опонентів…

5 години ago