В Євросоюзі сподіваються, що Росія визнає свою вину у справі MH17

event 09:54 П’ятниця 17 Липня 2020

Верховний представник ЄС Жозеп Боррель сподівається, що Росія визнає свою вину у збитті літака MH17. Політик виступив з такою заявою напередодні роковин трагедії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

В своїй заяві Боррель нагадав, що катастрофа сталася в липні 2014 року над Донбасом, внаслідок чого загинуло 298 людей. Про це пише сайт Європейської ради.

Коментар:Європейський Союз продовжує глибоко співчувати всім, хто втратив своїх близьких. Ми підтверджуємо свою повну підтримку всіх зусиль щодо встановлення істини“, – Жозеп Боррель.

Представник Європейського союзу пообіцяв, що буде працювати не покладаючи рук, аби досягти справедливості для всіх жертв катастрофи та їхніх родичів і притягти до відповідальності винуватих. Також він сподівається, що Росія визнає свою вину за збиття літака MH17.

Коментар:Згадуючи свої попередні заяви, Європейський Союз приймає до уваги всі кроки, які були вжиті у зв’язку з цим. Ми розраховуємо, що Росія візьме на себе відповідальність і повністю співпрацюватиме щодо встановлення відповідальності“, – наголосив Жозеп Боррель.

Що відомо про докази вини Росії у збитті MH17

Прокуратура Нідерландів оприлюднила розмову бойовиків після трагедії (це найбільш безапеляційні докази збиття лайнера ракетою російського комплексу “Бук”)

На слуханні справи було показано фото того самого російського Бука.

Сторона обвинувачення розповіла про те, що має анонімного свідка.

Уламки ракети Бук були знайдені в фюзеляжі Боїнгу.

Адвокати загиблих вважають, що Володимир Путін знав про застосування зенітного комплексу, оскільки без особистого дозволу президента таку техніку з Росії вивезти ніхто б не зміг.

Джерело: сайт Європейської ради

Читайте також: “Їжа, алкоголь, одяг”: в яких країнах Європи найвищі ціни



Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward