В Австралії виявлено новий вид древніх крокодилів

event 01:38 Субота 09 Січня 2021 ПОДІЇ

Дослідники з Університету Квінсленда ідентифікували новий вид доісторичних крокодилів, який назвали Paludirex vincenti. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Автори відкриття назвали цей вид на честь Джеффа Вінсента, який виявив гігантський скам’янілий череп цієї істоти. Латинською “Paludirex” означає “король боліт”, а “vincenti” шанує покійного містера Вінсента.

Коментар: Болотний король був страхітливим крокодилом. Його скам’янілий череп становить близько 65 сантиметрів, тому, за нашими оцінками, Paludirex vincenti мав довжину не менше п’яти метрів. Найбільший крокодил сьогодні – це індо-тихоокеанський крокодил Crocodylus porosus, який виростає приблизно до таких же розмірів“, – розповів науковець Університету Квінсленда Йорго Рістевські .

Paludirex vincenti був одним з головних хижаків Австралії кілька мільйонів років тому, здатним полювати на гігантських доісторичних сумчастих. В Австралії існували різні види доісторичних крокодилів, а крокодили були важливим компонентом фауни Австралії протягом мільйонів років. 

Коментар:Важко сказати, чи зник Paludirex vincenti в результаті конкуренції з такими видами, як Crocodylus porosus. Альтернативою є те, що він вимер через висихання клімату і скорочення річкових систем, в яких він колись жив – тепер ми досліджуємо обидва сценарії“, – зазначили автори відкриття.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Для кого вакцина проти COVID може бути небезпечною

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward