В Австралії хотіли приспати голуба, який “прилетів зі США” і порушив карантин: як закінчилася історія

event 01:04 Субота 16 Січня 2021 КУРЙОЗИ

В Австралії влада хотіла приспати голуба Джо, якого місцевий житель виявив на своєму задньому подвір’ї.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На лапі птаха висіла пов’язка гончого голуба зі США, відтак усі вирішили, що він перелетів Тихий океан і тепер може розносити хвороби. Але врешті птах виявився австралійцем, пише The Associated Press.

Вперше про птаха розповів місцевий житель Мельбурна Кевін Селі-Берд. Він знайшов виснаженого голуба на своєму подвір’ї у грудні 2020 року і погодував. Також помітив пов’язку на лапі і зміг з’ясувати, що це гончий голуб зі США. Таку інформацію йому надали в організації Оклахоми, яка пов’язана з перегонами. Вона також дала Селі-Берд телефон власника голуба, але той не відповів.

З того часу голуб, якого чоловік назвав на честь обраного президента США Джо Байдена, став жити на подвір’ї. Але австралійська влада заявила, що плаха потрібно приспати, оскільки він порушив карантинний закон країни і може розносити хвороби.

Тепер Деон Робертс, менеджер з розвитку спорту Американського союзу гончих голубів в Оклахомі, заявив, що пов’язка на лапі голуба несправжня. Номер на ній належить блакитному смугастому голубу зі США, а птах з Австралії зовсім не тієї породи.

Коментар: “Їм не потрібно його вбивати … Це не той голуб, це навіть не гончий голуб“, — сказав Робертс.

Департамент сільського господарства Австралії, який відповідає за біобезпеку, погодився з тим, що голуб Джо носив підроблену пов’язку.

Коментар: “Після розслідування департамент прийшов до висновку, що голуб Джо, швидше за все, є австралійцем і не загрожує біобезпеці“, — йдеться у заяві.

У відомстві кажуть, що відтак з голубом нічого не робитимуть.

Як пов’язка опинилася на голубі?

Ларс Скотт, опікун в організації із захисту птахів Pigeon Rescue Melbourne сказав, що голуби з американськими пов’язками на лапах — не рідкість у місті. За словами Скотта, кілька заводчиків з Мельбурна купили їх в інтернеті і використовували для власного обліку.

Карантинні заходи Австралії щодо тварин дуже суворі. Наприклад, у 2015 році уряд пригрозив приспати двох йоркширських тер’єрів після того, як їх таємно завезли в країну голлівудські зірки Джонні Депп і Ембер Херд. Їм дали 50 годин, щоб вивезти тварин. Собак врешті відправили додому на літаку. 

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: У Німеччині хочуть створити “тюрму” для порушників карантину

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward