В Африці планують будувати будинки з пластикових відходів (фото, відео)

event 03:50 Середа 10 Лютого 2021 ПОДІЇ

За задумом, модульні будинки складатимуться з блоків, зроблених із пластику, який було зібрано неподалік від будівельного майданчика.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Архітектор з Бельгії Жюльєн де Смедт представив проєкт будинків, майже повністю зроблених із перероблених пластикових відходів. Він пропонує встановлювати таке житло у регіонах, де існує дефіцит звичайних будівельних матеріалів. Це також допоможе частково розв’язати проблему збільшення сміттєвих звалищ.

Для створення житлових комплексів Жюльєн де Смедт (Julien De Smedt) планує використовувати технологію від норвезької компанії Othalo. Її розробники придумали, як перетворювати пластик на будівельний матеріал, із якого можна робити стіни та інші елементи конструкції.

Очікується, що будівництво можна буде розпочати на початку 2022 року. Проект здійснюється у рамках програми ООН “UN Habitat”, яка покликана сприяти розвитку населених пунктів, та передусім розрахований на країни, розташовані на південь від Сахари.

За задумом, модульні будинки складатимуться з блоків, зроблених із пластику, який було зібрано неподалік від будівельного майданчика.

Коментар:Ми вважаємо, що це один зі способів вирішення проблеми нестачі будівельних матеріалів у тих регіонах світу, де існує гостра потреба в житлі“, — говорить де Смедт.

Створюючи дизайн приміщень, архітектор аналізував інфраструктуру у таких швидкозростальних містах, як Найробі у Кенії. Він вивчав потреби людей: досліджував різні типи будівель та їхню конструкцію, а також тенденції формування районів та взаємодії людей між собою.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: Зеленський анонсував щотижневі масштабні форуми до 30-річчя незалежності України

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward