НОВИНИ

“Увійшли в ТОП-10”: українська армія піднялася в рейтингу найсильніших у світі

Україна зайняла 27 місце в рейтингу Global Firepower за сукупністю військової потужності серед 138 країн світу. При цьому серед країн Європи Україна на 9 місці з 50.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Індекс України в 2020 році склав 0,4457 (0,0000 вважається “ідеальним”). При цьому в 2019 року наша країна була на 29 місці, передає АрміяInform.

Повідомляється, що чисельність армії України склала 250 тисяч військових, резерв – 1 млн. У складі авіації – 121 вертоліт (включаючи штурмові), 48 винищувачів, 25 штурмовиків, 32 транспортника і 76 навчальних літаків.

В наземні сили України входить 2 026 танків, 10 135 бронемашин, 738 одиниць самохідної артилерії, 2 040 артустановок і гармат, 430 ракетних систем.

Флот України складається з одного фрегата, 11 патрульних бойових катерів і одного тральщика (спец корабель з можливостями установки мінних загороджень).

У топ-5 найсильніших армій світу входять США, Росія, Китай, Індія та Японія. В кінці рейтингу – Сьєрра-Леоне, Суринам, Сомалі, Ліберія та Бутан.

У Європі найсильніша армія у Франції, Британії та Італії. На останні місця потрапили Словенія, Латвія та Естонія.

Відзначимо, що рейтинг Global Firepower враховує 55 показників, серед яких кількість зброї, військової техніки, чисельність армії, транспортна інфраструктура, військовий бюджет тощо.

Згідно зі звітом Стокгольмського інституту проблем світу (SIPRI) в 2019 році на всі армії світу витратили 1917 млрд доларів або 2,2% світового ВВП (близько 249 доларів на людину).

Україна за обсягом витрат піднялася з 41 на 35 місце. Наша країна витратила в 2019 році на оборону, за даними SIPRI, 5,2 млрд доларів. Зростання з попереднім роком склало 9,3%.

Джерело: сайт OBOZREVATEL

Читайте також: В Україні різко зменшилась кількість хворих на COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Як пом’якшити воду для поливу кімнатних квітів: найпростіший спосіб

Багато хто стикається з тим, що кімнатні рослини починають мати поганий вигляд навіть у разі…

14 хв. ago

Ціни на цукор в Україні будуть знижуватися – нардеп

До 2025 року український цукор в ЄС не чекатимуть. Своєю чергою, в Україні ціни на…

33 хв. ago

На Рівненщині попрощалися із захисником Олександром Мельниченком

На Рівненщині провели в останню дорогу Олександра Мельниченка з Демидівщини. Олександр Мельниченко народився у 1982…

1 годину ago

Україна отримує несправні боєприпаси від західних партнерів

Україна отримала несправні боєприпаси, які вибухають одразу після пострілу. Частина озброєння була з чеської ініціативи…

1 годину ago

Які дерева можна садити восени і які не можна: поради дачникам

Багато садівників з побоюванням ставляться до осінньої посадки дерев і чагарників і дуже даремно -…

2 години ago

Україна втричі збільшила показники мобілізації: Умєров розповів, що буде далі

Міністерство оборони втричі збільшило показники мобілізації. Про це повідомив глава оборонного відомства Рустем Умєров у…

2 години ago