Уряд змінив алгоритм виплати субсидій, щоб захистити тих, хто втратив роботу – Музиченко

event 17:37 Вівторок 16 Лютого 2021 ПОДІЇ

Уряд поставив собі за завдання захистити саме ті домогосподарства, де економічно активні члени сім’ї втратили роботу і тепер перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на Всеукраїнському Форумі “Україна 30. Платіжка”.

Він пояснив, що при розрахунку субсидій брати до уваги два попередні квартали було б неправильно. Оскільки, місячний заробіток таких сімей 6-місячної давності не відповідав би актуальним потребам. 

Коментар:Якщо в загальному випадку ми беремо для обрахунку і визначення субсидій дані за попередні два квартали, зрозуміло, що ми не можемо застосовувати для згаданих домогосподарств цей алгоритм, оскільки член домогосподарства вчора втратив роботу, і орієнтуватися на його доходи 6-місячної давності просто не можна. Ці громадяни просто не оплатять комунальні послуги“,- відзначив Віталій Музиченко.

Заступник Міністра також наголосив на тому, що система субсидій постійно змінюється і адаптується під актуальні завдання. Така її гнучкість дозволяє оперативніше реагувати на потреби того населення, яке в цей момент потребує фінансової підтримки з боку держави.

Джерело: пресслуєба РОДА

Читайте також: Стало відомо, якою буде ціна на газ протягом року

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward