“Унікальне фото”: у NASA зафіксували одночасно два рідкісні явища природи

event 17:42 Вівторок 25 Серпня 2020 У СВІТІ

Незвичайна фотографія була зроблена з борту МКС вранці ще 16 березня цього року, коли станція пролітала над Південною Аляскою. Проте опублікували її лише зараз.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На борту Міжнародної космічної станції (МКС) космонавти не лише займаються науковою діяльністю, а й постійно насолоджуються неймовірним видом нашої планети.

Цього тижня NASA опублікувало фотографію, на якій видно відразу два природних явища, які не трапляються разом у звичайних умовах.

На зображенні можна побачити два найяскравіших явища природи у верхніх шарах атмосфери Землі – полярне сяйво і світіння повітря

https://www.instagram.com/p/CEC5FpKD_Z0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Представники космічного агентства розповіли, що як правило, подібні явища ніколи не зустрічаються в одному місці, що робить фотографію дійсно унікальною.

Коментар: “Хвилясті зелені промені північного сяйва з червоними вершинами, здається, перетинали приглушені червоно-жовті смуги свічення, коли станція проходила на південь від півострова Аляска. Промені східного Сонця позаду Землі додали темної синяви на горизонті”, – описали побачене представники NASA.

Чому це явище унікальне

Вчені розповіли, що полярне сяйво і світіння повітря викликаються різними фізичними процесами навіть попри те, що фіксуються на однакових висотах. 

Світіння атмосфери – це випромінювання світла в результаті хімічної взаємодії кисню, азоту та інших молекул у верхніх шарах. А полярні сяйва виникають в результаті взаємодії сонячної енергії та магнітного поля Землі.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Скляний фасад та кишеньковий парк”: як виглядає незвичний екоофіс у США (фото)

Теги: NASA
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward