Українців більше турбують проблеми в економіці, ніж коронавірус – опитування

event 18:20 Вівторок 28 Квітня 2020 ПОДІЇ

Найбільший стрес в українців викликає економічна ситуація.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Про це свідчать результати опитування “Барометр щастя в Україні”, що третій рік поспіль проводить Європейська бізнес асоціація.

Соціологи зазначають, що людей бентежить не стільки сама ситуація з коронавірусом, як її економічні наслідки. Також під час опитування з’ясувалося, що в українців викликають стрес також політична невизначеність України та війна на сході.

У Європейській бізнес асоціації наголошують, що загалом цьогорічний показник “Барометру щастя” склав 2,64 бали з 5-ти можливих та продовжує перебувати у негативній площині.

Коментар:Хоча варто відзначити, що Індекс демонструє незначну позитивну динаміку у порівнянні з минулим роком (2,61 балів у попередньому періоді)“, – йдеться у повідомленні.

Також в опитуванні йдеться, що до системи освіти в Україні 50% опитаних ставляться незадовільно, ще 36% оцінюють її задовільно, і тільки 14% – позитивно. Серед основних нарікань – застарілі методики викладання, слабка технічна база, невідповідність реаліям сьогодення та потребам бізнесу.

Станом системи охорони здоров’я більшість опитаних, а саме 58% теж не задоволені. При цьому 42% оцінюють рівень медицини задовільно або ж позитивно. Водночас респонденти, які дали позитивну оцінку, здебільшого оцінювали свій досвід користування сервісами приватних медичних закладів. 

Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна деревянко каже, що результати трирічного опитування говорять про те, що базові потреби українців, як-то безпека і економічна захищеність залишаються незадоволеними.

Коментар:Бізнес готовий виконувати свою частину зобов’язань перед громадянами, навіть у таких непростих умовах як зараз, тоді як державі варто якнайшвидше вдаватися до комплексних структурних змін та реформ – не на словах, а у справах“, – коментує результати дослідження Дерев’янко.

У 2020 році 703 респонденти з інтернет-аудиторії оцінили власний рівень життя в Україні. Онлайн опитування надсилалося компаніям-членам Європейської бізнес асоціації, крім того, пропонувалося заповнити анкету користувачам соціальної мережі Фейсбук.

82% опитаних – це мешканці Києва. 63% респондентів – люди віком від 26-40 років. Більшість опитаних є офісними працівниками – 55%. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: “Карантину дотримується 11% українців”: шокуюча статистика “самоізоляції”

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward