Українське посольство у Вірменії закидали борщем: причини та деталі

event 17:58 Середа 15 Липня 2020 КУРЙОЗИ

Протестувальники закидали посольство України в Єревані пластиковими тарами з борщем, висловлюючи таким чином обурення у зв’язку із заявою українського МЗС щодо конфлікту Вірменії з Азербайджаном.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За даними ЗМІ, акцію організувало молодіжне крило партії “Дашнакцутюн”.

Коментар: “Ми прийшли, щоб передати вам “зварений вами борщ”, і хочемо вам сказати — їжте його і мовчіть”, — заявив під посольством один з учасників акції.

Члени організації вийшли під диппредставництво з плакатами, де українською та англійською мовами написані гасла — “Україна не провокуй”, “Україна + Азербайджан”, “Не підтримуй агресора”, “Їжте та замовкніть”.

Азербайджан вже кілька днів оголошує війну Вірменії, на кордоні відбуваються сутички. Різні держави та організації зробили заяви з цього приводу. Заява України була односторонньою, прихильною до Азербайджану. Такими діями Україна вбиває клин у вірменсько-українські відносини», — цитують ЗМІ учасників акції.

Після скандувань вони кинули кілька тар з борщем у будівлю посольства.

Про що йдеться?

13 липня Міністерство закордонних справ України виступило із заяву, в якій висловило глибоке занепокоєння у зв’язку із загостренням ситуації на азербайджано-вірменському кордоні.

МЗС закликало сторони конфлікту докласти максимальних зусиль для деескалації ситуації та продовження пошуку шляхів мирного вирішення конфлікту на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, а також резолюцій Ради Безпеки, ухвалених у 1993 році.

Коментар: “Українська сторона виступає за політичне врегулювання ситуації на основі дотримання суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах”, — зазначили у заяві відомства.

Після цієї заяви до МЗС Вірменії викликали посла України.

Джерело: сайт Бабель

Читайте також: “Вимагають термінової мобілізації”: в Азербайджані тисячі людей вийшли на вулиці (відео)

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward