Україна збирається вивести в космос свій супутник

event 10:30 Вівторок 02 Лютого 2021 ПОДІЇ

Україна хоч вивести на навколоземну орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо створення українських космічних апаратів дистанційного зондування Землі з високою роздільною здатністю.

У заході взяли участь як основні розробники космічних апаратів, так і замовники супутникових послуг.

Коментар:Обговорили широкий спектр організаційних та технічних питань, а також заслухали проекти щодо створення угруповання супутників від Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського” та ДП “КБ “Південне“, – розповів Уруський.

Під час наради віцепрем’єр-міністр акцентував увагу, зокрема, на прискоренні виконання завдання президента України Володимира Зеленського щодо виведення на навколоземну орбіту космічного апарата дистанційного зондування Землі “Січ 2-30 (2-1)”.

Коментар:Ми повинні здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною необхідністю“, – наголосив Уруський.

За його словами, наявність космічних апаратів ДЗЗ не лише сприятиме вирішенню широкого спектру завдань як в інтересах економіки, так і силових структур, а й дасть змогу зекономити бюджетні кошти, які нині витрачаються на закупівлю подібних послуг за кордоном.

Коментар:Маємо парадоксальну ситуацію: в Україні є значний науково-технічний потенціал і практично все для того, щоб мати власне угруповання космічних апаратів на навколоземній орбіті, однак, на жаль, воно відсутнє. Можна наводити різні причини з цього приводу, проте ситуацію потрібно змінювати“, – підсумував віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Проїзд у маршрутках в Україні подорожчає: де і на скільки піднімуть

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward