Україна введе санкції проти Білорусі – МЗС

event 11:11 Вівторок 13 Жовтня 2020 ПОЛІТИКА

Україна запровадить санкції проти 40 білоруських чиновників та розгляне питання застосування санкцій персонально проти Олександра Лукашенка після остаточного відповідного рішення Європейського Союзу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу.

Коментар: “Наша позиція щодо Білорусі є з першого дня початку цієї кризи послідовною і чіткою. Ми приєдналися до відповідних заяв Європейського Союзу, Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені, – ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Європейський Союз ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них”, – наголосив Кулеба.

За словами міністра, питання взаємодії України та Євросоюзу стосовно Білорусі є прикладом того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС та України, коли обидві сторони виступають єдиним фронтом з найбільш болючих питань.

Санкції проти режиму Лукашенка

2 жовтня Європейський Союз офіційно запровадив санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів та фальсифікацію президентської виборчої кампанії у Білорусі. У списку самого Лукашенка не було.

12 жовтня віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель пояснив, що санкції проти Лукашенка введуть через відсутність волі вести переговори про мирне вирішення ситуації у Білорусі. Усі країни ЄС погодились з пропозицією розширити список осіб, проти яких запроваджуються санкції через придушення мирних протестів у Білорусі.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: США введуть додаткові санкції проти Білорусі

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward