Україна ввійшла у світовий ТОП-10 за кількістю безпритульних тварин

event 14:11 Четвер 13 Серпня 2020 ПОДІЇ

Експерти повідомляють, що Україна входить до десятки країн, в яких найбільша кількість безпритульних тварин у світі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Директор міжнародного благодійного фонду Four Paws Ukraine Олеся Лісчишина повідомила, що в деяких містах, де запроваджені проєкти допомоги безпритульним тваринам, таких тварин стерилізують, їм роблять щеплення від сказу, а також чіпують.

Лісчишина наголосила на необхідності стерилізації 80% безпритульних тварин, щоб зупинити збільшення їхньої кількості. При цьому необхідно займатися прилаштуванням тварин у сім’ї. 

Радниця міського голови Львова з питань поводження з тваринами Оксана Кошак наголосила, що проблема безпритульних тварин в Україні стоїть досить гостро і є актуальною як у великих містах, так і в маленьких селах. За її словами, завдяки злагодженій роботі та правильним підходам у Львові станом на сьогодні більш як 90% безпритульних собак прилаштовують у сім’ї.

Співзасновник Animal-ID.info Лілія Кузів зазначила, що в Україні починається реалізація проєкт з відкриття центрів адопції (усиновлення) тварин. 

Коментар: Ми переконані, що центри всиновлення тварин повинні з’явитися у всіх районах нашої країни. Адже всюди є безпритульні собаки і коти“, – зазначила вона. 

Наразі, притулкам для тварин в Україні не вистачає фінансування, ліків, кормів.

Джерело: Уніан

Читайте також: У школах України запровадять “коригувальне навчання”: що це та для чого його впроваджувати

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward