НОВИНИ

Україна повністю перейде на громадський електротранспорт: названо терміни

У рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року в Україні планують повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що спільно з бізнесом і громадськістю міністерство розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні.

Коментар:Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів. Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них.

У цьому напрямі ми зараз активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями і готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ “Міський громадський транспорт України ІІ”, який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт“, – зазначив він.

Крім цього, спільно з бізнесом і громадськістю Міністерство розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні, яка передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту.

Владислав Криклій додав, що Міністерство активно вболіває та повністю підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення до України електромобілів і у свій час доклало багато зусиль для скасування цього мита та ПДВ на електрокари.

Також відомство ініціювало та активно долучилося до розробки ключових змін у державні будівельні норми в частині розміщення електрозаправок на дорогах.

Коментар: Сьогодні в Україні близько 25 тисяч електрокарів, 25 тисяч гібридів і майже 9 тисяч пунктів електрозарядних станцій, які розміщені здебільшого у містах. Ми ініціювали й вже працюємо над внесенням нових змін у ДБН щодо планування і забудови територій, які б дозволили розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування, у тому числі й місцевих“, – підсумував Міністр.

Нагадаємо, 9 вересня на своєму засіданні Уряд підтримав розроблений Мінінфраструктури законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про автомобільний транспорт”.

Джерело: сайт Мінінфраструктури України

Читайте також: У Рівному відкрили нову сучасну дорогу

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Забутий суперфуд: поживний щавель, який збагатить ваш раціон

Якщо ви хочете розширити свій вибір листової зелені на ринку, щавель – це зелень, яку…

9 години ago

Як правильно приготувати спаржу: 4 швидкі способи

Настав сезон спаржі – вишуканого овочу, сповненого корисних елементів та вітамінів. Спаржа готується дуже швидко,…

11 години ago

Шикарний блиск за 5 хвилин: цей простий трюк у душі зробить волосся, як у рекламі

Ви коли-небудь бачили волосся, яке так блищить, що схоже на дзеркало? Звичайно, так — у…

12 години ago

Через які помилки можна втратити урожай груш: не всі садівники знають

Груша – невибагливе дерево і при належному догляді за рослиною, плоди виростають смачними, соковитими та…

13 години ago

На Закарпатті жителька Ужгорода постане перед судом за організацію азартних ігор онлайн

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного проведення азартних ігор,…

14 години ago

Вдарив, а потім викрав телефон: поліцейські Дніпра оголосили підозру зловмиснику

Вчора ввечері, 16 травня, у Дніпрі 37-річний чоловік напав на 40-річного перехожого та відібрав у…

15 години ago