Україна поступово виходить з кризи – Мінфін

event 18:05 Четвер 09 Липня 2020 ПОДІЇ

У Міністерстві фінансів вважають, що Україна пройшла критичні показники падіння економіки і наразі почала виходити з кризи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповів очільник міністерства Сергій Марченко в інтерв’ю. Він зазначив, що найважчими для економіки країни були квітень та травень, а нині “вже запустилися економічні процеси”. 

У Мінфіні прогнозують, що ВВП впаде на 4,8%, хоч і МВФ дає прогноз на рівні 8,2%.

Коментар: “Бачимо чіткі сигнали щодо відновлення економіки США, європейських економік, відновлення виробництва. Йдуть замовлення на поставки продукції металургії. Зберігся попит на продукцію хімпрому, лікарські засоби. А на продукти харчування і зернові попит був завжди. Причому у період пандемії він був вищий, ніж раніше… Повірте, у нас вистачить сил, щоб відновитися і ставати сильнішими”, — переконує Марченко.

Водночас він додав, що під час пандемії багато втратив малий та середній бізнес.

Коментар: “Але статистика свідчить про те, що цифри реєстрації нових ФОПів вже вийшли на докризовий рівень. Споживання електроенергії в останні дві декади свідчить про відновлення промислового виробництва. Є підстави вважати, що найбільш критичну стадію кризи ми пройшли. Зараз йде відновлення”, — додав міністр.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Кабмін затвердив нові правила видачі водійських прав

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward