НОВИНИ

Україна піднялася у світовому рейтингу процвітання: список країн

Порівняно з минулим роком Україна піднялася на чотири позиції (з 96 місця на 92).

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Україна посіла 92 сходинку з 167 країн у світовому рейтингу добробуту, що складається міжнародною аналітичною організацією Legatum Institute.

Зазначається, що порівняно з минулим роком Україна піднялася на чотири позиції (з 96-го місця), а за одинадцять років (з 2009 року) країна опустилася в рейтингу на шість позицій.

У дослідженні йдеться, що на позицію України суттєво впливає війна на Донбасі, знижуючи показник безпеки країни (144-те місце за цією ознакою), і загалом усієї Східної Європи.

Окрім того, саме в Україні, порівнюючи з іншими східноєвропейськими країнами, гірша ситуація (93-тє місце за цією ознакою) в царині свободи зібрань та об’єднань.

Коментар: Також варто працювати над рівними правами для усіх релігійних течій, хоч показник толерантності й поліпшився“, ─ повідомляє Legatum Institute.

Дослідники зазначають, що пандемія Covid-19 дуже позначилася на добробуті усіх країн у 2020 році, проте світ загалом демонструє позитивну тенденцію до процвітання за останнє десятиліття.

Коментар: 147 зі 167 країн, що входять до індексу, демонструють зростання показників процвітання за останнє десятиліття, створивши міцну основу для подолання поточної пандемії“, – йдеться у звіті.

Перше місце в рейтингу посідає Данія, потім йде Норвегія та Швейцарія. Росія на 76-му, Білорусь – на 69-му місці. Найгірші показники процвітання має Центральноафриканська республіка – 166-те місце та Південний Судан – останнє 167-ме місце. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: “Приймемо на роботу кожного”: у МОЗ пропонують вакансії для малого бізнесу

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

7 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

7 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

8 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

8 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

10 години ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

10 години ago