НОВИНИ

Україна перевершила Італію, Францію та Британію у боротьбі з коронавірусом – Ляшко

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що зараз по всьому світі йде значне збільшення кількості хворих на коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що Україні вдалося стримати пандемію та не допустити колапсу медицини.

Коментар: Заходи, які вживалися навесні, були адекватні до ситуації, бо епідеміологи, інфекціоністи, вірусологи не знали, як поведе себе вірус. Він проявив свій епідемічний потенціал, моментально поширився на території всієї планети і ВООЗ оголосила пандемію“, – нагадав Ляшко.

Крім того, санлікар похвалився тим, що Україна одна з небагатьох країн світу, де не було стрімкого збільшення випадків коронавірусної хвороби, стрімкого пікового навантаження на систему охорони здоров’я.

Коментар: Ми цілий березень щодня говорили, що карантинні обмеження – для того, щоб не було колапсу системи охорони здоров’я, щоб мали можливість підготувати її до надання допомоги хворим. Ми розтягнули в часі першу хвилю на п’ять місяців, у той час, коли в Італії – колапс системи, Франції, Іспанії – теж колапс системи, Велика Британія – ледве впоралася. Ми не робили вибір у березні-травні: до кого швидка виїжджає, кого шпиталізує і куди (у порівнянні з західноєвропейськими країнами, де лікарі розповідали про те, що час від часу поставав вибір, кого рятувати першим)“, – пояснив Ляшко.

Також, санітарний лікар зазначив, що зараз по всьому світі йде значне збільшення кількості хворих на коронавірус.

Коментар: Зараз прийшла друга хвиля – епідеміологічна, і вона залежить від багатьох чинників: особливості циркуляції вірусу, дотримання протиепідемічних норм і ми бачимо суттєве зростання кількості випадків у всьому світі, особливо в європейських країнах“, – наголосив Ляшко.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: “Майже 300 хворих”: за минулу добу на Рівненщині зафіксували новий антирекорд хворих на COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Просто вручити папірець не вийде: як тепер мають видавати повістки українцям

У зв’язку з прийняттям загалом закону про мобілізацію в Україні було затверджено відповідні правила вручення…

1 хв. ago

Названо п’ять знаків Зодіаку, які стануть найщасливішими цього тижня

Перша половина травня 2024 року стане напрочуд вдалою для представників одразу п’яти знаків Зодіаку, —…

15 хв. ago

Як довго можна користуватися одним рушником: експерти дали відповідь

Після душу ви, ймовірно, вішаєте рушник на настінний гачок, щоб він висох. Він висітиме там…

29 хв. ago

В Україну мчить антициклон Thomas: як зміниться погода

У четвер, 9 травня, на погоду в Україні впливатиме західний антициклон на ім'я Thomas. Це…

45 хв. ago

На Рівненщині застосовують графіки обмежень потужності електроенергії

Внаслідок нового масованого ракетного удару по об’єктах генерації виник дефіцит електроенергії в енергосистемі України.  “Дефіцит…

46 хв. ago

В Одесі вночі чоловік зарізав підлітка, бо той відмовив йому дати закурити (ВІДЕО)

Уночі в Одесі чоловік вдарив підлітка ножем у серце за відмову дати закурити: його затримали…

1 годину ago