Учора відбулася аварія на найбільшій ТЕС України: що стало відомо на ранок?

event 11:52 Четвер 04 Лютого 2021 ПОДІЇ

Учора, 3 лютого, на Запорізькій ТЕС в Енергодарі трапилася серйозна аварія. У місті енергетиків, Дніпрорудному та навколишніх населених пунктах повністю припинилося електропостачання та почалися перебої з водою, зв’язком та інтернетом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Драматизму ситуації додав моторошний гул в Енергодарі, який, як виявилося, почався через аварійне скидання пару на ТЕС. Містом ширилася інформація і про пожежу на ТЕС. 

Однак, вже через пів години електропостачання поступово почало відновлюватися і в Енергодарі, і в навколишніх населених пунктах.

Зрозуміло, що цей “армагеддон” викликав шалений резонанс серед мешканців Енергодара та далеко за його межами й породив чутки.

Коментар: “Через замикання на підстанції спрацював захист на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії. На момент події в роботі було задіяно 3 енергоблоки сумарною потужністю 750 МВт. Зупинка станції призвела до короткочасного відключення світла в м. Енергодарі, але в теперішній момент енергопостачання міста відновлено“, – прокоментував подію медіацентр компанії ДТЕК.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов також оперативно проінформував схвильованих містян про ситуацію: “Шановні мешканці Енергодара. Розумію, який резонанс викликало відключення електропостачання в  місті. В першу чергу хочу запевнити: приводів для паніки немає! Жодних евакуацій, про які вже пишуть нісенітниці в соціальних мережах! В цілому ж причини аварії на ЗаТЕС – це привід для серйозного розслідування й аналізу фахових інстанцій. Але ситуація вже повністю стабілізована та під контролем“.

За словами мера, світло в місті вже увімкнули, воду також. Ситуація повністю під контролем, щодо причин аварійної ситуації, то це ще з’ясовують та повідомлять згодом.

Джерело: сайт Медіа Центр

Читайте також: Ракета Маска відправила на орбіту 60 супутників для інтернет-покриття Starlink (відео)

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward