Учені пояснили, хто спричиняє мутації COVID-19

event 12:24 Четвер 18 Лютого 2021 ПОДІЇ

Учені з Великобританії дійшли висновку, що коронавірус може мутувати швидше у людей, які мають ослаблений імунітет.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Як розповіла директорка консорціуму COVID-19 Genomics UK Шерон Пікок, яка працює над секвенуванням коронавірусів, дослідники простежили цю тенденцію і вважають, що вона може дати підказку про те, як з’явилися нові штами збудника хвороби.

За словами вченої, загалом віруси мутують природно, і більшість мутацій незначні. Однак деякі зміни, виявлені у штамах із Великобританії та Південної Африки, можуть зробити патоген більш заразним.

Також Пікок наголосила, що протягом року її команда спостерігала певну мутацію коронавірусу приблизно раз на два тижні.

Коментар: Ми спостерігали, що іноді вірус насправді робив великий стрибок у своїй еволюції, особливо у людей, які мають затяжну інфекцію, людей з ослабленим імунітетом. І за таких обставин ми бачимо, що вірус насправді мутує швидше“, – пояснила спеціалістка.

Коментар:Ми бачили конкретних людей, у яких вірус адаптувався і змінювався досить істотно протягом тижнів або місяців. Так могли виникнути деякі штами, які ми бачимо зараз“, – додала Пікок, однак уточнила, що для остаточного з’ясування джерел походження мутацій коронавірусу необхідні додаткові дослідження.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: “Пандемія може увійти в нову фазу”: учені виявили гібридний штам коронавірусу

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward