У Здолбунові бійцям АТО не виділяють гарантовану землю – нардеп

event 12:53 П’ятниця 26 Червня 2020 ПОДІЇ

До нардепа від Рівненщини Дмитро Соломчук звернулися члени ГО “Здолбунівська спілка учасників бойових дій та АТО “УВО” зі скаргою на міську раду міста. Справа в тому, що Здолбунівська міська рада вирішила дещо “перекрутити” закон України та не видавати земельні ділянки учасникам АТО так, як це прописано в законодавстві.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: ​​”Унікальний випадок. Нормативно-правові акти Здолбунівської міської ради мають вищу силу, ніж Закон. Принаймні, вони так думають“, – коментує нардеп.

Деталі: На Рівненщині Здолбунівська міська рада вирішила “змінити” Закон і обмежити права учасників АТО/ООС та їх сімей на отримання земельних ділянок. 

Згідно з Законом, учасники АТО/ООС та їх сім’ї мають право на отримання декількох видів ділянок різного призначення. Проте, у Здолбунові все дещо інакше.

Після “змін до закону”, які затверджені рішенням Здолбунівської міської ради, учасники АТО/ООС мають право на отримання земельної ділянки одного виду, і якщо вже отримано декілька “соток” в лісі — на більше атовці сподіватися не зможуть. 

Коментар: Якісні ділянки розподіляються саме зараз і попри черговість, адже виключити із черги можливо на підставі  відсутності довідки, надання якої не передбачено жодним законом“, – додає нардеп.

Наразі, члени ГО “Здолбунівська спілка учасників бойових дій та АТО “УВО” звернулися до нардепа Дмитра Соломчука з проханням допомогти у цій ситуації. 

Коментар: Відправив відповідне звернення і слідкуватиму за подальшими рішеннями Здолбунівської міської ради. Можливо, женучись поділити земельні ділянки перед виборами за рахунок учасників АТО, вони спробують “змінити” Конституцію?“, – коментує Соломчук.

Читайте також: У неділю усі ринки Рівного будуть закриті

Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward