НОВИНИ

“У ВР відбудуться позачергові засідання”: нардеп розповів, якими терміновими питаннями займеться Парламент

Сьогодні, 9 квітня, в ефірі телеканалу “Kyiv Live” народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук розповів, чим буде займатися Рада на позачергових засіданнях 13 та 16 квітня. Не оминув депутат і питання вакцинації, земельної реформи та загострення бойових дій на Донбасі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Під час ефіру у студії, ведучий повідомив, що Генсек ОБСЄ закликала відвести озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, та запитав у депутата від “Слуги Народу” Дмитра Соломчука, чи варто хвилюватися українцям через стягування російських військ до кордонів України.

Коментар: “Ми маємо бути готовими до всього. Дипломатична служба України продовжує тісну роботу з європейськими партнерами в цьому питанні. З економічного боку, росіяни хочуть добудувати Північний потік – 2. У МЗС США вже готують пакет санкцій спрямованих на зупинку будівництва. В той же час, Росія стягуючи війська до кордонів з Україною, паралельно максимально активно веде перемовини з поставки вакцин. 

Ми бачимо збільшення держборгу РФ на 45% і повідомлення від пропагандистів про нібито напад з боку України. Нам не треба вестися на провокації, які вони хочуть влаштувати“, – розповів Дмитро Соломчук.

Політик також розповів про законопроєкт, щодо удосконалення процедур оборонного планування на фронті та про важливість поїздки депутатів і Володимира Зеленського на лінію зіткнення. 

Коментар: “Проєкт закону №4210 напрацьовувався на лінії фронту. Це коли з перших вуст все чуєш та бачиш. Як одягаються та харчуються військові, які є проблеми з технікою тощо, а не якийсь незрозумілий аналіз на паперах“, – зауважив Соломчук.

На думку нардепа, присутність Президента на передовій, позитивно впливає на моральний стан українських бійців та допомагає проаналізувати ситуацію зсередини.

Обговорювали в студії також і питання вакцинації в Україні.

На питання ведучих стосовно невтішних темпів вакцинації в Україні, Дмитро Соломчук розповів, що Україна повинна отримати 4.9 млн доз вакцини від коронавірусу вже в квітні-травні. 

Коментар: “Це не пусті обіцянки. Є домовленості, підписані контракти на вакцини. За цей місяць має надійти 4.9 мільйона вакцини, частина по системі COVAX прийде безкоштовно, частина буде купуватися“, – розповів народний обранець. 

За словами Дмитра Соломчука, головне, аби вакцина надійшла в Україну вчасно. Тільки тоді МОЗ зможе здійснити вакцинацію населення у встановлені строки. Нардеп розповів, що МОЗ і міністр Степанов вже мали б надати план поставок вакцини, але самі виробники поки не можуть цього зробити.

Коментар: “Я не буду захищати Степанова, в мене до нього є багато питань. Але яку медицину ми отримали тоді і яка вона зараз? До нас, за часів пятого президента, було закрито понад 300 лікарень та розвалена вся система охорони здоров’я. Було 200 кисневих ліжкомісць, а тепер маємо 80 000 тисяч. 

І це є факт, всі про це знають. В середньому зарплата лікарів зросла на 45%. До лікарень прокладений асфальт, закуплена техніка, медики отримали обіцяні доплати у 300%. Вже створено багато штабів, завдяки яким за добу можна вакцинувати 400 тис. українців“, – повідомив Дмитро Соломчук.

Політик зазначив, що для очільника МОЗ, влада надала всі інструменти аби вакцинація була реалізована по плану.

Читайте також: Велике будівництво в Україні та США допоможе боротися із зовнішніми опонентами – ЗМІ

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Якою буде погода 22 травня: прогноз синоптика

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода, однак завтра, 22 травня, на заході України буде…

5 години ago

Як та коли треба поливати городину, щоб не нашкодити рослинам

Щоб виростити гарний урожай треба обов’язково дотримуватися правил поливу, щоб не нашкодити рослинам. Не всі…

6 години ago

Чому шкідливо повністю відмовлятися від вживання солі

Якщо повністю перестати додавати сіль у їжу, це може негативно позначитися на здоров'ї.  Про це…

7 години ago

У Мін’юсті назвали скільки засуджених вже подали заяви на мобілізацію

З моменту ухвалення закону про мобілізацію до ЗСУ ув’язнених чоловіків, понад 3000 осіб подали заяви…

7 години ago

Міносвіти планує розпочати наступний навчальний рік у серпні та запровадити навчальні суботи

Міністерство освіти і науки підготував рекомендації для освітнього процесу для вищих навчальних закладів. Серед них…

8 години ago

Work.ua створив окремий розділ для вакансій із бронюванням працівників

Сайт із пошуку роботи в Україні Work.ua створив окремий розділ для вакансій із бронюванням працівників. …

8 години ago