У Вінниці 67-річний вуличний музикант приймає гроші через QR-код (відео)

event 17:54 Середа 17 Березня 2021 ПОДІЇ

67-річний Олександр Шамігов з Вінниці вирішив підробити до пенсії використовуючі сучасні технології. Він вуличний музикант із стажем. Зважаючи на прогрес, оформив та видрукував банківський QR-код. Завдяки якому перехожі можуть віддячити за бездоганну гру “гонораром” зі смартфона.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:У багатьох перехожих немає готівки. І вони мені про це частенько говорили. Ну, от якби у мене був QR-код, то миттю б переказувати гроші на мій рахунок. Я й подумав, а чому це не зробити? Якщо я і пенсіонер, то що, не повинен диджиталізуватися?“, – розповідає Вінниця.info Олександр Іванович.

Шамігова часто можна побачити у центрі Вінниці. Зазвичай у сквері на Європейській площі. Сюди він приїздить велосипедом з іншого кінця міста. Свій 20-кілограмовий баян “Юпітер” возить у саморобному багажнику. Узимку вразив перехожих святковою ілюмінацією, якою прикрасив ровера та музичний інструмент.

Коментар: Таких людей як я, називають маестро. Це той, хто пише ноти та по ним грає оркестр. В музиці я понад півсторіччя. Маю 35 років педагогічного стажу. 18 років працював у Вінницькому педагогічному інституті. Там я викладав баян, сопілку, гітару. Керував там оркестром. Працював ще у всіх педагогічних закладах. Училищах, школах, дитячих садочках. В молодості ще й служив у ансамблі пісні та танцю Закавказького військового округу. Всі курорти там об’їздив, наше Чорноморське узбережжя. Бував і на Лазурному березі у Франції. А ще Німеччині, Італії, Іспанії. От в Іспанії грав у підводному ресторані“, – вже розповідав нам Олександр Іванович.

Джерело: сайт Вінниця.info

Читайте також: Інтервал між щепленнями CoviShield збільшили до 90 днів

Теги: Вінниця
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward