У Великобританії брудне повітря визнано убивцею

event 20:28 Четвер 17 Грудня 2020 ПОДІЇ

У 2019 році Високий Суд Англії постановив провести додаткове розслідування причин смерті дівчинки. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У Великобританії виник неабиякий прецедент: слідство встановило, що однією з причин смерті 9-річної мешканки Лондона може бути забруднення повітря. Таким чином Елла Аду-Кіссі-Дебра, яка померла у 2013 р, може стати першою людиною в Сполученому Королівстві, смерть якої наступила внаслідок брудного повітря.

До такого висновку прийшов коронер – слідчий, уповноважений проводити перевірку причин підозрілої смерті. Він знайшов достатньо свідчень того, що між 2010 і 2013 рр. Елла Аду-Кіссі-Дебра, будучи хворою на бронхіальну астму, дихала повітрям з підвищеним вмістом діоксиду азоту та сажі.

Безпосередньою причиною смерті дівчинки стала зупинка серця, викликана нападом задухи.

Коментар: Я думаю, це рішення важливе для інших страждають дітей. Наслідком цього висновку повинен стати новий закон про чисте повітря і прийняття серйозних рішень усіма урядами, а не тільки британським“, – прокоментувала рішення коронера мати Елли Розамунд Аду-Кіссі-Дебра.

Відомо, що у 2018-му році сім’я надала генеральному прокуророві звіт професора Стівена Холґейта — експерта з викидів у повітря, який назвав досить ймовірним те, що дівчинка могла померти від понаднормового рівня викидів, які зафіксувала станція, що знаходиться на відстані однієї милі від будинку, де проживала Елла. Холґейт припускає, що за менш забрудненого повітря дівчинка могла би залишитися живою.

У 2019 році Високий Суд Англії постановив провести додаткове розслідування причин смерті дівчинки.  

Очікується, що рішення коронера по цій справі стане прецедентним, що дозволить постраждалим подавати позови про відшкодування моральної шкоди у відношенні органів влади. Протягом декількох останніх років британський уряд не виконував норми ЄС по рівню атмосферного забруднення. Ці норми залишаться в силі в Великобританії і після “брексіта”.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Хотіла пограти з котом”: в Одесі першокласниця “замінувала” школу

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward