У Великій Британії побудують перший у світі аеропорт для летючих автомобілів

event 13:05 Четвер 04 Лютого 2021 ПОДІЇ

Над створенням летючих авто працюють такі гіганти, як Boeing, Hyundai та Porsche. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Тим часом британське місто Ковентрі стане першим, яке створить поки що єдине у світі летовище для таких машин. 

Urban-AirPort – це футуристичний британський стартап. Компанія співпрацює з автомобільним гігантом Hyundai Motor, щоб розвивати інфраструктуру, яка дозволить летючим авто підіймати в небо пасажирів та товари.

Для реалізації своєї ідеї Urban-AirPort виграли грант в урядовій програмі, спрямованій на розробку летючих авто з нульовими викидами та іншого нового летючого транспорту. Компанія отримала фінансування у розмірі 1,2 мільйона фунтів стерлінгів для встановлення аеропорту в самому центрі міста.

У листопаді 2021 жителі та туристи міста Ковентрі зможуть на власні очі побачити, як виглядатиме аеропорт для летючих машин. По-справжньому аеропорт запрацює лише у 2028 році. До того часу має з’явитися потужна інфраструктура, яка буде обслуговувати наступне покоління електричних та автономних летючих транспортних засобів.

Директор Urban-Air Port вважає, що наразі інфраструктура для летючих автомобілів повністю відсутня, хоча розробки самих машин активно ведуться. 

Коментар:Ви ж не можете вийти з потяга або сісти на потяг без залізничної станції. Саме тому розробка інфраструктури є такою важливою“, – пояснює бізнесмен.

Тим часом компанія Hyundai заявила, що протягом кількох найближчих років планує створити свій власний транспортний засіб. Це буде літальний апарат eVTOL, який працюватиме на електричній енергії при польоті, зльоті та посадці по вертикалі. Винахід планують використовувати для транспортування техніки та людей.

Джерело: сайт Reuters.

Читайте також: В Україну наближається новий сплеск епідемії коронавірусу: хто в зоні ризику

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward