У Туреччині оштрафували Facebook, Twitter, Instagram, YouTube і TikTok

event 15:24 Середа 04 Листопадаа 2020 У СВІТІ

Після того як в Туреччині набув чинності новий закон про посилення регулювання соцмереж, на цілий ряд компаній, зокрема Facebook, Twitter, Instagram, Periscope, Youtube і TikTok, накладені великі штрафи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Як повідомив 4 листопада заступник міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Омер Фатіх Сайян, кожна з соцмереж оштрафована на 10 млн лір (близько 1 млн євро) за те, що вони не назвали в призначений термін свого місцевого представника.

Турецький парламент прийняв наприкінці липня закон, який посилює контроль над соцмережами – якщо в Туреччині їх відвідують понад 1 млн користувачів на день, то вони повинні відкрити місцевий філіал та призначити представника, який володіє турецьким громадянством. Якщо ця вимога не буде виконана, трафік популярних соцмереж може бути обмежений судом на 95%.

Закон також зобов’язує платформи протягом 48 годин реагувати на запити з видалення або блокування контенту.

Правозахисна організація “Репортери без кордонів” раніше засудила дії офіційної Анкари, вказавши, що соціальні медіа є “останнім притулком критичної журналістики в Туреччині”. Правозахисники розцінили законопроект як єдину відповідь “політично ослабленого” президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на жорстку критику в інтернеті.

За оцінкою “Репортерів без кордонів”, Facebook користуються 37 млн жителів Туреччини, а Twitter – 16 млн.

Прийняття цієї законодавчої ініціативи виникнуло після інциденту, що трапився з членами сім’ї Ердогана: донька президента Езра Ердоган і її чоловік Берат Альбайрак, який обіймає посаду міністра фінансів Туреччини, повідомили в Twitter про народження своєї четвертої дитини, на що багато користувачів відреагували градом глузувань і образ. Президента Туреччини ця реакція розлютила, і він оголосив про майбутнє посилення правил користування соціальними платформами.

Джерело: сайт mind

Читайте також: Лікарі розповіли про основні наслідки COVID-19 для організму

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward