У Швейцарії собаки, як і люди, повинні дотримуватися дистанції

event 03:51 П’ятниця 13 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

У Швейцарії собак “зобов’язали” дотримуватися соціальної дистанції.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Ветеринари зі Швейцарії вважають, що домашнім тваринам теж потрібно дотримуватися соціальної дистанції, тому закликають власників собак тримати своїх вихованців на відстані двох метрів від інших чотириногих. Такою думкою в середу, 11 листопада, поділилися швейцарські вірусологи і ветеринари.

Так, ветеринар місцевої клініки Anicura Йоганн Кауфманн розповів, що будь-які поверхні, з якими може контактувати заражена людина, здатні передавати вірус. За його словами, існує ймовірність того, що інфекція може довго зберігатися на шерсті тварин і, наприклад, у виділеннях з носа.

За словами ветеринара, раніше в Центрі з контролю і профілактики захворювань США закликали стежити за дотриманням дистанції не тільки людьми, а й тваринами. Зокрема, під час прогулянки із собакою не слід давати вихованцеві наближатися більш ніж на два метри до інших чотириногих. Власникам кішок рекомендували не випускати їх на вулицю під час пандемії.

Про важливість дотримання дистанції між тваринами також говорить вірусолог з Бернського університету Фолькер Тіль. Він погодився з тим, що це розумний захід під час пандемії.

Коментар: Соціальне дистанціювання так само корисне для домашніх тварин, як і для людей. Такий захід дозволяє звести до мінімуму ймовірність того, що домашня тварина заразить господаря або іншу тварину“, – сказав він.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Нова область України з’явилася у лідерах за кількістю хворих на COVID-19

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward