“У середньому 70 гривень”: українці після карантину почали залишати більше чайових cashless

event 17:37 Вівторок 18 Серпня 2020 ПОДІЇ

Протягом липня українці залишили “на чай” офіціантам в кафе та ресторанах через систему безготівкових чайових ПриватБанку понад 3,3 мільйона гривень. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Така цифра є абсолютним рекордом з моменту запуску технології у грудні 2018 року. Про це повідомила пресслужба ПриватБанку. 

Загалом у липні клієнти ПриватБанку залишали в закладах харчування чайові 44 тисячі разів. Середня сума чайових становила 70 гривень, тоді як середній чек складав 180 гривень.

Коментар: “За чотири місяці жорстких карантинних обмежень, коли улюблені кафе і ресторани працювали лише на доставку, українці скучили за живою кухнею і спілкуванням, нехай і з дотриманням норм санітарної безпеки”, — пояснює таку щедрість керівник напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку Євген Васильцов.

Нагадаємо, ПриватБанк запустив послугу безготівкових чайових (cashless) у своїх POS-терміналах у грудні 2018 року. 

При оплаті рахунку карткою, відвідувач сам може вибрати, скільки залишити “на чай”. Після цього гроші нараховуються на зарплатну карту офіціанта.

Як в умовах карантину працюють заклади харчування

На початку пандемії коронавірусу кафе й ресторани були закриті взагалі й працювали лише “на виніс”, а також доставляли їжу і напої. 

В ході послаблення карантину дозволили відкрити літні тераси, а пізніше почали впускати й в середину закладів, але з обмеженнями кількості людей за одним столиком.

3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” та “червону” зону. 

Важливо, що в “червоній” закладам громадського харчування працювати заборонено. Наразі туди віднесли такі населені пункти та райони:

  • Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області;
  • місто Самбір Львівської області;
  • місто Біляївка Одеської області;
  • міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області;
  • Кіцманський район Чернівецької області.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Укргазбанк має намір продати нерухомості на пів мільярда

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward