У селах Рівненщини будують нові амбулаторії

event 17:10 Понеділок 09 Листопадаа 2020 РІВНЕ

Одразу три лікарські амбулаторії зводять у Дубровицькому районі. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій. 

Деталі: У селах Селець та Берестя розпочалися роботи, а в селі Колки вже зводять покрівлю над новозбудованим корпусом.

Коментар: Медики матимуть достойні умови праці, а люди – наближені послуги. В умовах пандемії COVID-19 це дуже актуально. Тому жителі сіл з нетерпінням чекають відкриття нових закладів. В амбулаторіях можна буде отримати первинну допомогу та зробити лабораторні обстеження. Вартість кожної амбулаторії становить близько 8,5 мільйонів гривень », – розповідає в.о. голови Дубровицької РДА Оксана Кондратюк.

Також триває будівництво амбулаторії в селі Полиці на Володимиреччині.

Коментар: Проєкт з будівництва нових амбулаторій триває третій рік. Медзаклади зводять за кошти субвенції з держбюджету. В більшості районів вже з’явились нові заклади, в цьому році ми збудували три – у селах Кухітська Воля Зарічненського району, Блажове та Томашгород на Рокитнівщині. Ще три добудовують“, – розповів директор департаменту з питань будівництва та архітектури департаменту ОДА Андрій Ярусевич.

Амбулаторії зводять “з нуля”, у деяких з них передбачене житло для лікаря, є службовий автомобіль. У новозбудованих приміщеннях є реєстратура, кабінети здорової дитини, сімейного лікаря та профілактичних щеплень. Також передбачені процедурна, денний стаціонар та фізіотерапевтичний кабінет.

Джерело: сайт РОДА

Читайте також: Синоптики розповіли, коли на Рівненщину прийдуть заморозки

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward