У РОДА пояснили, чому Рівненщина не переходить на правила “червоної” зони

event 13:33 Понеділок 05 Квітня 2021 ПОДІЇ

Коли Рівненщина потрапить до “червоної” зони? З таким запитанням до Рівненської ОДА звертаються мешканці області та представники ЗМІ.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У Рівненській облдержадміністрації дали таку відповідь:

  • Міністерство охорони здоров’я України проводить щоденний аналіз індикаторних показників для визначення регіонів із значним поширенням COVID-19.
  • Рівень госпіталізацій хворих із подозрою на захворювання у Рівненській області щоденно зростає та становить на сьогодні 76,5 на 100 тис. населення, що перевищує граничний показник (60,0). Натомість чітко виконуються усі доручення Державної комісії  з ТЕБ та НС, зокрема щодо збільшення охоплення населення тестуванням,  розширення ліжкового фонду тощо.
  • За останній тиждень лабораторії області суттєво наростили кількість тестувань. Щодоби спеціалісти  проводять 4-5 тис. досліджень проти 2-3 тис. на минулому тижні.
  • Триває робота над розширенням ліжкового фонду. За тиждень місць в медзакладах, що лікують ковід-пацієнтів, зросла від 1909 до 2078.
  • Разом з тим, вчора голова ОДА офіційно звернувся з ініціативою проведення позачергового засідання Державної комісії ТЕБ і НС. За результатами спостереження за розвитком епідемічного процесу на території області протягом кількох наступних днів Державною комісією буде повторно розглянуто питання віднесення регіону до того чи іншого рівня епідемнебезпеки.
  • Таким чином, на сьогодні Рівненська область перебуває у “помаранчевій” епідемічній зоні.

Коментар:Наразі ситуація перебуває під контролем обласної влади. Проте вкотре закликаємо усіх мешканців області бути свідомими і дотримуватися карантинних заходів. Вірус посилюється і щодня фіксують високі показники нових інфікувань.

Особлива подяка медикам, які щодня перебувають на передовій боротьби із коронавірусом і ризикують власним життям, щоб рятувати людей“, – звернувся до жителів області перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Сергій Подолін закликав також перевізників і бізнес працювати за правилами “помаранчевої” зони. За цим стежитимуть поліція та керівники територіальних громад. Дотримуючись протиепідемічних заходів, разом зможемо втримати епідемічну ситуацію в області.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: У селі на Рівненщині люди вирішили не чекати та власноруч побудувати собі дорогу (відео)

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward