НОВИНИ

У Рівному затримали організаторів підкупу виборців на дільниці

Станом на 14:00 22 листопада до поліції Рівненщини надійшло 14 повідомлень,  пов’язаних із порушенням виборчого законодавства. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На виборчій дільниці на вулиці Фабрична в Рівному працівники поліції попередили підкуп виборців на користь одного із кандидатів на посаду міського голови. 

Коментар: “Так, поліцейські встановили особу співорганізатора, яка пропонувала виборцям певну суму коштів з умовою проголосувати за конкретно визначеного кандидата. Аби отримати винагороду, виборець мав підтвердити своє волевиявлення шляхом здійснення фотозйомки бюлетеня.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця). Також працівникам поліції відома особа і організатора“, — повідомив  заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

Крім того, як зазначив Руслан Стрельбіцький, у поліції зафіксовано сім фактів фотографування бюлетенів: шість безпосередньо в обласному центрі та ще один — на виборчій дільниці в Квасилові, який за результатами перевірки не знайшов свого підтвердження. 

Причетних до протиправних дій осіб за вказаним порушенням запрошено до Рівненського відділу поліції для надання пояснень. За іншими фактами можливих порушень виборчого законодавства, повідомлення про які надійшли на спецлінію 102, поліцейські проводять перевірку.

Правоохоронці продовжують нести службу із забезпечення правопорядку та оперативно реагують на повідомлення щодо порушень виборчого законодавства та інших подій. 

Джерело: сайт ГУНП в Рівненській області

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Гарні, але дуже проблемні: які рослини не варто садити на своїй ділянці

Вибираючи красиві рослини для прикраси ділянки, необхідно враховувати їхню потенційну шкідливість. Деякі чагарники і рослини,…

31 хв. ago

Капітана з Рівненщини судили за прикривання пиятик підлеглих та преміювання їх

Костопільський районний суд визнав капітана однієї з військових частин винним у недбалому ставленні до служби.…

2 години ago

Гелікоптер із президентом Ірану потрапив у аварію

На північному заході Ірану сталася аварія з гелікоптером, який перевозив президента країни Ібрагіма Раїсі. Вертоліт…

2 години ago

Пенсіонерку з Львівщини судили за антиукраїнські дописи в “Однокласниках”

Червоноградський міський суд Львівщини визнав винною у поширенні комуністичної символіки та виправдовуванні збройної агресії Росії…

3 години ago

“Продавали” цуценят елітної породи за 5 тисяч гривень: у Полтаві судитимуть шахраїв

У Полтаві судитимуть двох зловмисників, які розміщували оголошення про «продаж» цуценят елітної породи, але після…

3 години ago

Ідентифікація ВПО: куди може звернутися пенсіонер

Пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами, мали пройти процедуру ідентифікації. Ті, які не зробити цього…

4 години ago