НОВИНИ

У Рівному відреставрують унікальну військову техніку (відео)

У Рівненському краєзнавчому музеї сьогодні стартували ремонтні роботи. Там реставрують візитівку музею – унікальну військову техніку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зовнішній виставковий майданчик краєзнавчого музею, де представлена військова техніка часів Другої світової війни давно потребує реставрації. 

Просто неба експонати ржавіють та гниють, а музей немає коштів на ремонт, тому звернулися до ГО “Рівне Разом” з проханням допомогти.

Коментар: “Краєзнавчий музей – це унікальний заклад у Рівному. Він, по суті, є скарбницею міста, де зберігається його історія. Сама споруда музею є історичним і архітектурним надбанням міста, тут розташовувалась гімназія, де навчались і викладали видатні діячі науки та вітчизняної літератури. Отже, маємо разом зробити все можливе, аби створити максимально сприятливі умови для успішної діяльності цього закладу”, – розповів голова громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

У музеї скаржаться, що через епідемію в країні фінансування закладу культури значно погіршилося, тому самі змушені шукати меценатів.

Коментар: “Ми звернулися до організації “Рівне Разом”, які надзвичайно швидко відгукнулися. Зараз привезти у музей якогось мецената важко, ми не дуже популярні серед благодійників”, – зазначила заступник директора Рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк.

В ході реставрації майданчик планують осучаснити, кожен експонат на виставці матиме QR-код – відсканувавши який, відвідувачі музею отримають цікаву інформацію про представлену техніку.

Оновити зовнішній вигляд техніки, дозволяти зайти всередину та навіть демонструвати, як вона заводиться – це, та ще багато всіляких цікавинок готують у музеї, аби привабити рівнян та гостей міста та якомога правдивіше передати відвідувачам дух нашої історії.

Джерело: сайт Ритм

Читайте також: Сьогодні у Рівному не буде світла на багатьох вулицях

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Експерти розповіли, які шкідники найчастіше вражають тую: як захистити рослину

Щоб туї росли пишними й були завжди зеленими, треба їх захищати від шкідників, які їх…

51 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, які ризикують залишитися без грошей на цих вихідних

Астрологи назвали два знаки Зодіаку, чиє фінансове становище може серйозно похитнутися. На думку експертів, вони…

2 години ago

У Києві поліцейські затримали чоловіка з чотирма відрами канабісу

Правоохоронці затримали у Києві озброєного наркодилера під час збуту десяти кілограмів канабісу. Про це повідомляє…

3 години ago

У Києві викрили фейкових агробізнесменів, які хотіли заволодіти 25 млн грн банку

У Києві затримали "на гарячому" трьох шахраїв, які намагалися за підробленими документами заволодіти 25 мільйонами…

3 години ago

Перед вихідними в Україну прийде похолодання: де знизиться температура

Із п'ятниці, 3 травня, погода в Україні почне змінюватися. На півночі країни, а також місцями…

4 години ago

Ціни на банани б’ють всі рекорди

В Україні рекордно зросли ціни на банани, що спричинили кліматичні зміни у Центральній Америці та…

6 години ago