У Рівному відреставрують унікальну військову техніку (відео)

event 10:59 Четвер 03 Вересня 2020 РІВНЕ

У Рівненському краєзнавчому музеї сьогодні стартували ремонтні роботи. Там реставрують візитівку музею – унікальну військову техніку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зовнішній виставковий майданчик краєзнавчого музею, де представлена військова техніка часів Другої світової війни давно потребує реставрації. 

Просто неба експонати ржавіють та гниють, а музей немає коштів на ремонт, тому звернулися до ГО “Рівне Разом” з проханням допомогти.

Унікальні експонати краєзнавчого музею у Рівному відреставрують

Унікальні експонати краєзнавчого музею у Рівному відреставрують ✈🚍👨‍🔧Нині вони у занедбаному стані 😔Оскільки, вже кілька років підряд знаходяться на відкритому оглядовому майданчику. Відреставрувати їх у музейників наразі немає коштів 💵Допомогти погодилися активісти ГО "Рівне Разом" 💙Нині вони активно займаються реставрацією експонатів 👨‍🔧

Опубликовано ITV Рівне Среда, 2 сентября 2020 г.

Коментар: “Краєзнавчий музей – це унікальний заклад у Рівному. Він, по суті, є скарбницею міста, де зберігається його історія. Сама споруда музею є історичним і архітектурним надбанням міста, тут розташовувалась гімназія, де навчались і викладали видатні діячі науки та вітчизняної літератури. Отже, маємо разом зробити все можливе, аби створити максимально сприятливі умови для успішної діяльності цього закладу”, – розповів голова громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

У музеї скаржаться, що через епідемію в країні фінансування закладу культури значно погіршилося, тому самі змушені шукати меценатів.

Коментар: “Ми звернулися до організації “Рівне Разом”, які надзвичайно швидко відгукнулися. Зараз привезти у музей якогось мецената важко, ми не дуже популярні серед благодійників”, – зазначила заступник директора Рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк.

В ході реставрації майданчик планують осучаснити, кожен експонат на виставці матиме QR-код – відсканувавши який, відвідувачі музею отримають цікаву інформацію про представлену техніку.

Оновити зовнішній вигляд техніки, дозволяти зайти всередину та навіть демонструвати, як вона заводиться – це, та ще багато всіляких цікавинок готують у музеї, аби привабити рівнян та гостей міста та якомога правдивіше передати відвідувачам дух нашої історії.

Джерело: сайт Ритм

Читайте також: Сьогодні у Рівному не буде світла на багатьох вулицях

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward